Китай визнав невисоку ефективність своїх вакцин від COVID-19

Головна > Спорт > Китай визнав невисоку ефективність своїх...
Author

Марія Куренко

12.04.2021, 10:36
Shares

0

Views

992

Китай визнав невисоку ефективність своїх вакцин від COVID-19

6do.news

Голова Китайського центру з контролю і профілактики захворювань Гао Фу визнав, що ефективність китайських вакцин проти коронавірусу нижче ніж у західних. Тож Китай розглядає можливість комбінування вакцин проти COVID-19 для підвищення рівня захисту.

Про це повідомляє Reuters.

"Розглядається можливість вакцинації з використанням комбінації різних вакцин", - сказав Гао на конференції в китайському місті Ченду.

Гао додав, що вжиття заходів щодо "оптимізації" процесу вакцинації, таких як зміна кількості доз і проміжок часу між дозами, було "певним" рішенням проблем з ефективністю.

У Китаї для внутрішнього використання дозволені чотири вакцини від коронавірусу. Майже всі - це традиційні інактивовані вакцини на основі убитого вірусу.

Така технологія використовується, наприклад, у вакцині китайської компанії Sinovac, яку купила Україна. Її ефективність під час клінічних досліджень у Бразилії становила трохи більше 50%, хоча окреме дослідження в Туреччині показало ефективність 83,5% (на його підставі вакцину й допустили до використання в Україні).

Детальної інформації про ефективність двох вакцин, розроблених підрозділами Sinopharm, досі не публікувалася. Компанія заявляла тільки, що "пекінська" вакцина має ефективність 79,4%, а "уханська" - 72,5%.

Четверта вакцина від компанії CanSino має заявлену ефективність у 65,7%.

Як повідомляла ВООЗ у березні, обидва виробники вакцин представили дані про свої вакцині проти COVID-19 із зазначенням рівнів ефективності, які відповідають вимогам ВООЗ.

У Китаї також розробляють так звані генні, або мРНК-вакцини. Саме такі західні препарати мають найвищу ефективність проти коронавірусу.

"Розроблені у нашій країні мРНК-вакцини також увійшли в стадію клінічних досліджень", - повідомляє Associated Press з посиланням на представника китайського центру Ван Хуациня.

Змішування вакцин, за деякими даними, може підвищити рівень захисту від коронавірусної хвороби. У Великобританії зараз вивчають можливу комбінацію мРНК-вакцини Pfizer-BioNTech і традиційної вакцини AstraZeneca.

Вакцини, вироблені приватною компанією Sinovac і державної фірмою Sinopharm, складають більшу частину китайських вакцин, поширених в декількох десятках країн, включаючи Мексику, Туреччину, Індонезію, Угорщину, Бразилію і Туреччину.

Однак компанії не публікували публічно дані про заключний етап клінічних випробувань та піддавалися критиці за непрозорість.

Представник Sinovac Лю Пейчен визнав, що були виявлені різні рівні ефективності, але сказав, що це може бути пов'язано з віком людей в дослідженні, штамом вірусу і іншими факторами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок обстрілу Сумщини загинула жінка і поранена 17-річна дівчина

Російські окупанти протягом години з артилерії обстрілювали цивільну інфраструктуру Есманської громади.

10.05.2024 - 11:37

Arrow
Theme

Енергетика

РФ пошкодила усю гідрогенерацію України, дві ГЕС виведено з експлуатації

Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів.

09.05.2024 - 14:12

Arrow

Вас це може зацікавити