Китай визначився з проведенням зимової Олімпіади-2022

Головна > Міжнародне > Китай визначився з проведенням зимової ...
Author

Олександр Талов

01.12.2021, 16:06
Shares

0

Views

877

Китай визначився з проведенням  зимової Олімпіади-2022

МОК

Китай розраховує провести зимові Олімпійські ігри "гладко" та за графіком, незважаючи на проблеми, пов'язані з появою нового варіанту коронавірусу Omicron.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву офіційного представника міністерства закордонних справ Чжао Ліцзянь під час щоденного брифінгу у вівторок.

"Новий штам безперечно стане викликом нашим зусиллям. Але, оскільки Китай має досвід запобігання та контролю коронавірусу, я впевнений, що наша країна зможе провести зимові Олімпійські ігри відповідно до графіка, гладко та успішно", — сказав Ліцзянь.

Зазначається, що Омікрон може лише вплинути на епідеміологічні заходи, які будуть застосовуватись на Іграх у столиці Китаю.

Пекін планує провести зимові Олімпійські ігри з 4 по 20 лютого без іноземних глядачів. При цьому усі спортсмени та пов'язаний з ними персонал, будуть знаходитися в "замкненому циклі" і підлягатимуть щоденному тестуванню на COVID-19, пише видання. Девізом Ігор стане- "Разом заради спільного майбутнього" (Together For A Shared Future).

Окрім столиці Піднебесної, Олімпіаду приймуть Чжанцзякоу, який розташований за 200 кілометрів від Пекіна, і Янцин — гірський регіон на північний захід від головного міста Ігор.

Нагадаємо: Пекін вже приймав Олімпійські ігри – влітку 2008 року. Таким чином, він стане першим в історії містом, де проходили і зимові, і літні ігри.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити