Китай твердо відданий просуванню політичного вирішення "української кризи" - МЗС Китаю

Головна > Політика > Китай твердо відданий просуванню політич...
Author

Назар Лазебний

24.07.2024, 12:14
Shares

2

Views

248

Дмитро Кулеба: справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба з китайським колегою Ван Ї на зустрічі в Гуанчжоу, МЗС України

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою в Гуанчжоу підкреслив, що врегулювання "конфлікту в Україні" має проходити за столом переговорів.

Про це на брифінгу сказала речниця МЗС КНР Мао Нін, відповідаючи на питання про переговори двох топдипломатів.

"Міністр Ван Ї заявив, що на думку Китаю вирішення усіх конфліктів потрібно повернути за стіл переговорів, тому що врегулювання всіх розбіжностей і суперечок завжди має досягатися політичними каналами", - сказала Мао.

За її словами, китайський міністр також зазначив, що "українська криза" триває вже третій рік, проте рішення конфлікту не знайдено, натомість зростають ризики його розширення.

Речниця додала, що Ван також підкреслив тверду відданість Китаю просуванню політичного врегулювання кризи.

У повідомленніМЗС КНРпро переговори також наводяться слова Вана про те, що останнім часом як Україна, так і Росія надіслали різною мірою сигнали про готовність до переговорів.

Фото: Міністерство закордонних справ Китаю

"Хоча умови та час ще не назріли, ми підтримуємо всі зусилля, які сприяють миру, і готові продовжувати відігравати конструктивну роль для припинення вогню та відновленні мирних переговорів", - сказав китайський міністр.

Він додав, що Китай приділяє пильну увагу гуманітарній ситуації в Україні і продовжить надавати Україні гуманітарну допомогу.

У свою чергу Міністерство Закордонних справ України повдомляє, що головною темою зустрічі міністрів двох країн став пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю у досягненні сталого і справедливого миру.

Зазначається, що Кулеба окремо поінформував про результати Саміту миру та розʼяснив логіку подальших кроків у впровадженні Формули миру як шляху до справедливого завершення російської агресії.

Міністр закордонних справ Кулеба довів послідовну позицію України, яка полягає в готовності вести переговорний процес з російською стороною на певному етапі, коли Росія буде готова вести переговори доброчесно, але наголосив, що наразі такої готовності з російського боку не спостерігається.

“Переконаний, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль Китаю як глобальної сили миру є важливою”, – зазначив Дмитро Кулеба під час зустрічі з китайським колегою.

Нагадаємо: Державний департамент США назвав важливою пряму комунікацію України й Китаю, щоби в Пекіні напряму дізнавалися про втрати та збитки від війни, розв’язаної РФ.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити