Китай посилює правила експорту військових безпілотників - Bloomberg

Головна > Політика > Китай посилює правила експорту військови...
Author

Назар Лазебний

31.07.2024, 16:24
Shares

1

Views

787

Китай запровадив обмеження на експорт безпілотників через війну в Україні |  Факти ICTV
Unsplash

Влада Китаю посилила правила експорту дронів, призначених для військового використання, на тлі критики країни з боку США та їхніх союзників.

Про це повідомляєBloomberg.

Безпілотники з високоточним вимірювальним обладнанням додані до "чорного списку" для експорту низкою відомств, включаючи Центральну військову комісію.

Видання повідомляє,що зміни набудуть чинності з 1 вересня.

Водночас Міністерство торгівлі КНР повторило свою позицію, що цивільне обладнання не повинне використовуватися для "розповсюдження зброї масового знищення, тероризму чи військових цілей".

Уряд президента Сі Цзіньпіна запровадив директиву через кілька днів після того, як міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вперше відвідав Китай після того, як Росія вторглася в його країну в 2022 році.

Офіційний Пекін неодноразово заперечував критику Заходу, що він надає Росії товари подвійного призначення для військового застосування.

Європейські чиновники нещодавно заявили, що китайські та російські компанії розробляють ударний безпілотник, схожий на іранський, який вже використовується на війні.

Китай це заперечує, стверджуючи, що "не постачав зброю жодній із сторін конфлікту в Україні та суворо контролює експорт товарів подвійного призначення".

Нагадаємо: Минулого тижня глава МЗС України ДмитроКулеба на запрошення китайської сторони здійснив триденний робочий візитдо Пекіна. Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на зустрічі з українським колегою Дмитром Кулебою в Гуанчжоу підкреслив, що врегулювання "конфлікту в Україні" має проходити за столом переговорів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Справу Гринкевичів передали до суду

Йдеться про львівського підприємця, його сина, двох директорів та представника підприємств.

21.10.2024 - 13:48

Arrow
Theme

Економіка

Першу виплату за програмою «Національного кешбеку» українці отримають з 22 по 31 жовтня

Умовою виплати кешбеку є активація картки для виплат у "Дії".

18.10.2024 - 17:27

Arrow

Вас це може зацікавити