Китай обмежує експорт обладнання для безпілотників та деяких видів безпілотників

Головна > Економіка > Китай обмежує експорт обладнання для без...
Author

Назар Лазебний

31.07.2023, 16:32
Shares

8

Views

737

Цивільний квадрокоптер DJI Mavic 3 допоміг знищити склад боєприпасів та  бронемашину «Тигр» | gagadget.com
gagadget.com

Китай з 1 вересня 2023 року запроваджує експортний контроль на деякі дрони, лазери та засоби зв’язку, заявивши, що хоче захистити "національну безпеку та інтереси" на тлі напруженості у відносинах зі США щодо доступу до технологій.

Про це повідомляє агентство Reuters, інформує Інфокурс.

Зазначається, що обмеження вводяться на деякі двигуни для дронів, лазери, засоби зв'язку та системи захисту від дронів. Заходи контролю також торкнуться деяких цивільних дронів, щоб унеможливити їхній експорт для військових цілей, йдеться в заяві представника міністерства торгівлі Китаю.

За словами представника, китайська влада вже повідомила відповідні країни та регіони про майбутні обмеження.

"Помірне розширення Китаєм сфери контролю над безпілотниками цього разу є важливим заходом, щоб продемонструвати нашу позицію як відповідальної великої країни, реалізувати глобальні ініціативи з безпеки та підтримувати мир у всьому світі", - сказав речник, якого цитує агентство.

Китай - один із найбільших світових виробників дронів та експортує їх на кілька ринків, включно зі США. Понад 50% дронів, що продаються в США, виробляються китайською компанією DJI, і вони є найпопулярнішими безпілотниками, що використовуються службами громадської безпеки.

Зазначається, що компанія виготовляє цивільні дрони Mavic, які широко застосовуються на війні в Україні.

DJI вже заявила, що завжди суворо дотримується законів і правил країн або регіонів, в яких вона працює, включаючи нормативні вимоги Китаю щодо експортного контролю.

У квітні міністерство торгівлі Китаю заявило, що американські та західні ЗМІ поширюють "необґрунтовані звинувачення" в тому, що Китай експортує безпілотники для участі у бойових діях в Україні, додавши, що ці повідомлення є спробою "очорнити" китайські фірми. Міністерство обіцяло посилити експортний контроль щодо дронів.

Нагадаємо: Частково, обмеження експорту дронів відбулося після того, як Китай оголосив у червні про контроль за експортом деяких металів, які широко використовуються у виробництві мікросхем. Після цього США зробили кроки щодо обмеження доступу Китаю до ключових технологій, таких як обладнання для виробництва мікросхем.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити