Кількість жертв ракетної атаки РФ по Харкову зросла до п'яти, поранені понад пів сотні людей

Головна > Війна > Кількість жертв ракетної атаки РФ по Хар...
Author

Марія Куренко

23.01.2024, 13:08
Shares

0

Views

438

Олег Синєгубов/t.me

Російська армія продовжує обстрілювати Харківщину і , зокрема, Харків.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Близько 04:00 та 07:20 окупанти завдали кілька ударів по Київському і Салтівському районам міста Харків. Попередньо - ракетами Х-22.

Внаслідок ударів дві жінки загинули, мінімум 13 людей отримали поранення. Зруйновані багатоквартирні житлові будинки, навчальний заклад, інша виключно цивільна інфраструктура.

Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Уди Богодухівського району; Охрімівка, Землянки Чугуївського району; Хатнє, Дворічна, Масютівка, Синьківка, Петропавлівка, Берестове Куп'янського району.Ворог завдав авіаційних ударів біля населених пунктів Гранів Харківського району; Григорівка, Піщане Куп'янського району.

Близько 03:40 ворог обстріляв м. Балаклія. Пошкоджено навчальний заклад – двоповерхова будівля частково зруйнована, адміністративна будівля та два житлових будинки. Травм зазнали двоє людей: 88-річний чоловік і 78-річна жінка, їхній стан середній.

Оновлення:

Станом на 8:55 стало відомо про 28 поранених внаслідок ударів по Харкову. Дані оновлюються. Медики продовжують надавати допомогу.

2 жінки 56 та 40 років, на жаль, загинули.

Фото: Олег Синєгубов/t.me

"Окупанти вдарили виключнопо цивільній інфраструктурі: зруйновані житлові будинки, знищені цивільні автомобілі. Черговий акт тероризму!" - зазначив Синєгубов.

Оновлення:

Станом на 12:40 кількість загиблих внаслідок ворожого обстрілу Харкова зросла до 5. Травмовано – 51 особу.

Всім потерпілим надається необхідна допомога.

За інформацією Синєгубова, окупанти завдали по житловим районам Харкова близько 12 комбінованих ракетних ударів – системи С-300, Х-32 та "Іскандер".Серед травмованоих діти та підлітки 10, 12, 14 і 17 років, їх стан середній. Всіх потерпілих доставили до лікарень. Серед дорослих – 5 у важкому стані.

Під завалами одного з будинків опинилася родина: чоловік жінка й дитина. Чоловіка врятовано, операція ДСНС триває.

“Незважаючи на зусилля медиків, які до останнього боролись за життя двох поранених жінок, на жаль, у лікарні вони обидві померли. Станом на зараз кількість загиблих зросла до пʼяти людей: чотири жінки та один чоловік”, - йдеться у дописі Харківська обласна прокуратура

Заінформацієюначальника Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергія Болвінова, чоловік загинув на вулиці біля дев'ятиповерхівки; одна жінка загинула внаслідок влучання у приватний будинок (потрібна буде експертиза ДНК), з-під завалів п'ятиповерхового будинку дістали жінку, яка не вижила, також загинула бухгалтер наукового підприємства, що потрапило під удар. 59-річна жінка померла в лікарні.

Нагадаємо: Як повідомили у Генштабі ЗСУ, протягом минулої доби відбулося 68 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 3 ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові приватні будинки, інша цивільна інфраструктура.

Внаслідок ракетної атаки РФ у столиці повідомляють про 20 постраждалих, пошкоджені кілька будівель у Солом’янському, Святошинському і Печерському районах.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити