Кількість жертв ракетного удару по Одесі зросла до п'яти, четверо людей у вкрай важкому стані

Головна > Війна > Кількість жертв ракетного удару по Одесі...
Author

Марія Куренко

30.04.2024, 09:23
Shares

0

Views

131

Наслідки обстрілу Одеси 29 кві ня 2024 року. Російська балістична ракета поцілила у будівлю яка відома як "Замок Гаррі Потера", ДСНС у Одеській області

Станом на ранок 30 квітня кількість жертв вчорашнього ракетного удару по Одесі зросла до 5.

Про це повідомив глава Одеської ОВА Олег Кіпер.

За його словами, в лікарні помер чоловік 1960 року народження.

Також зазначається, що умедзакладах Одеси наразі продовжують лікування 23 постраждалих. У важкому стані 8 людей, з них 4 - у вкрай важкому, зокрема і чотирирічна дівчинка.

"Наші лікарі намагаються робити все можливе", - зазначає Кіпер.

Вчора, 29 квітня, російські війська вдарили по Одесі балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом. Ворог поцілив по одній із найпопулярніших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом.

Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили та несуть загрозу в першу чергу для людей, а не для техніки та будівель.

Станом на 22:00 було відомо про чотирьох загиблих. Ще один чоловік помер, внаслідок інсульту, який спровокувала атака.

32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації.

Є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури.

Фото: Олег Кіпер/t.me

Як повідомили у ГУ ДСНС у Одеській області, рятувальники ліквідовують наслідки ворожого обстрілу, зокрема, вогнеборці ліквідували масштабну пожежу мансардного поверху у 4-х поверховій будівлі на площі 600 м2.

Фото: ГУ ДСНС у Одеській області

Внаслідок ворожої атаки по Одесі загинув проректор з питань навчально-інноваційного розвитку та економічної діяльності академії Міжнародного гуманітарного університетуБорис Васильєв.

Також одеські паблики повідомляли, що серед поранених – колишній народний депутат від "Партії регіонів" та "Опозиційного блоку" та чинний президент Національного університету "Одеська юридична академія" Сергій Ківалов. У нього осколкове поранення стегна та венозна кровотеча. На кадрах, опублікованих у мережі, бригада "швидкої" забирає Ківалова.

Нагадаємо: Як інформував Інфокурс, протягом минулої доби ворог завдав 5 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали об’єкти цивільної інфраструктури.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити