Керівника Білоруського дому в Україні знайшли повішеним у києвському парку

Головна > Банки > Керівника Білоруського дому в Україні зн...
Author

Назар Лазебний

03.08.2021, 11:01
Shares

3

Views

859

Керівника Білоруського дому в Україні знайшли повішеним у києвському парку

Керівник громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталій Шишов

newsbel.by

Директора громадської організації "Білоруський дім в Україні" громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві, сьогодні знайшли повішеним в одному з київських парків неподалік від місця його проживання.

Як повідомляє Національна поліція Київа, мобільний телефон і особисті речі Віталія вилучені з місця події.

"Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) і буде перевіряти всі версії, в тому числі версію вбивства, замасковану під суїцид. Повна картина подій буде встановлена після допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер системи "Безпечне місто", проведення експертиз і слідчих експериментів", - сказано в повідомленні.

Поліція Києва звертається до всіх, хто знав Віталія Шишова, з проханням надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози тощо.

"Білоруський дім в Україні" заявив у своєму Telegram-каналі, що за Віталієм Шишовим стежили і поліція про це знала.

"За Віталіком велося стеження. Про факти були відповідні повідомлення поліції. Також нас неодноразово попереджали як місцеві джерела, так і свої люди в Республіці Білорусь про всілякі провокації аж до викрадення та ліквідації. Віталій стоїчно і з гумором ставився до цих попереджень, заявляючи, що хоч так можливо БДУ вийде з інфовакууму", - сказано в повідомленні.

В організації переконані, що смерть Шишова - "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

26-річний Віталій Шишов - один із засновників "Білоруського дому в Україні". Він був змушений переїхати в Україну восени 2020 року після участі в серпневих протестах і подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі.

У БДУ наголосили, що в цій організації Шишов "брався абсолютно за всі сфери діяльності" - допомога білорусам, які переїхали, проведення акцій проти режиму Лукашенка, звернення в держоргани для просування законопроєктів, які допомагають його співвітчизникам, формування діаспори в Україні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити