Керівництво одного з департаментів Нацполіції звільнили через помилки у санкційному списку РНБО

Головна > Війна > Керівництво одного з департаментів Нацпо...
Author

Ольга Фединчік

22.10.2021, 13:02
Shares

1

Views

604

Керівництво одного з департаментів Нацполіції звільнили через помилки у санкційному списку РНБО

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський

УНІАН

Через виявлені помилки в даних про осіб, щодо яких накладені санкції РНБО, звільнено керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції. Помилки стосувалися таких даних, як прізвища, дати народження, громадянства тих чи інших осіб.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час Години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Щодо технічних виправлень, які були здійснені РНБО. Дійсно, МВС було проведено оцінку виконання санкцій, і були виявлені технічні зміни у прізвищах, зокрема, (щодо написання їх – ред.) латиницею, - там, де певні букви не відповідали тим даним, які знаходяться у закордонних паспортах, зокрема, цих громадян. Десь була змінена або не відповідала (реальній – ред.) дата народження (внесених у цей список осіб – ред.). Десь було вказане інше громадянство. Всього таких технічних виправлень було зроблено 108", - зазначив міністр.

За його словами, у жодному з цих випадків осіб, в даних яких були допущені помилки, не було виключено із санкційного списку - адже йдеться, як уточнив Монастирський, і про кримінальних авторитетів, і про "злодіїв у законі".

Він поінформував, що стосовно цієї ситуації була проведена службова перевірка, і у результаті такого службового розслідування було звільнено цілу низку осіб з Нацполіції, зокрема - керівництво Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Нагадаємо: 15 жовтня секретар РНБО Олексій Данілов поінформував, що в попередньому рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти криміналітету і "злодіїв у законі" виявили помилку.

Президент Володимир Зеленський 14 травня провів засідання РНБО, на якому було прийнято рішення про застосування санкцій до представників кримінальних угруповань.

Згідно з рішенням РНБО, було вжито обмежувальні заходи до 557 так званих злодіїв у законі, 542 з яких - іноземці, 15 - громадяни України.

Також запроваджено санкції стосовно 111 громадян іноземних держав, які перебувають на території України і вважаються кримінальними авторитетами.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити