Канцлер Німеччини назвав заяви Путіна щодо близькосхідного конфлікту цинічними

Головна > Політика > Канцлер Німеччини назвав заяви Путіна що...
Author

Ольга Фединчік

19.10.2023, 14:07
Shares

2

Views

507

Канцлер Германии Олаф Шольц может уйти из Twitter из-за Илона Маска |  processer.media
processer.media

Заяви російського президента щодо великої кількості цивільних жертв у разі продовження палестино-ізраїльського протистояння є вкрай цинічними.

Як повідомляє Укрінформ, про це сказав канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі в четвер, інформує Інфокурс.

"Мене більш ніж обурює те, як російський президент попереджає скрізь про те, що результатом військового протистояння може бути велика кількість жертв серед цивільного населення. Ніщо не може насправді бути більш цинічним, ніж це", - заявив Шольц.

Водночас він був "дуже зворушений тим", що Президент України Володимир Зеленський знайшов чіткі слова щодо цієї війни та жертв насильства.

"Це дуже важливо, адже це походить зі солідарності тих, хто сам зазнає насильства ззовні і хто має право захищати та боронити себе", - сказав канцлер.

Він поінформував, що під час засідання Європейської Ради 26-27 жовтня в Брюсселі лідери ЄС будуть радитися, як вони можуть надалі підтримувати Україну. Наразі йдеться насамперед про конкретну допомогу протягом цієї зими.

Також Шольц повідомив, що Німеччина, зокрема збирає зимовий пакет, який охоплює різні аспекти, особливо те, що необхідно для захисту з повітря. Шольц згадав у цьому контексті додаткову систему Patriot, нові системи ППО Iris-T, Gepard і необхідну амуніцію до них.

"Для нас все це належить до того, що ми робимо для України можливим захиститися від жахливих ракетних атак, від дронів – усього, що цілить у цивільну інфраструктуру", - сказав глава німецького уряду.

Також у Брюсселі, за його словами, обговорюватиметься подальша фінансова підтримка українського бюджету. Він зазначив, що цю допомогу для фінансової стабільності держави ми маємо гарантувати спільно як європейці.

"Не все може бути вирішено за допомогою виділення додаткових грошей, має йтися про зміну пріоритетів", - зазначив Шольц, який планує порушити це питання наступного тижня.

Нагадаємо: Канцлер ФРН Олаф Шольц став першим лідером, який відвідав Тель-Авів після початку терористичної атаки ХАМАС.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити