Канада переводить авіаційний підрозділ з Близького Сходу до Великобританії, задля пришвидшення доставки допомоги Україні

Головна > Бізнес > Канада переводить авіаційний підрозділ з...
Author

Марія Куренко

25.08.2022, 21:59
Shares

0

Views

1 036

Канада переводить авіаційний підрозділ з Близького Сходу до Великобританії, задля пришвидшення доставки допомоги Україні

Натан Денетт/Канадська преса

Канада прийняла рішення перемістити з Близького Сходу до Європи два вантажних літаки С-130J, щоб пришвидшити доставку військової допомоги Україні.

Про це повідомляє CBC News, інформує Інфокурс.

“Авіаційний підрозділ збройних сил Канади на Близькому Сході, який підтримував антитерористичні операції та миротворчі місії ООН в Африці, переводиться до Сполученого Королівства. Відповідаючи на запитання CBC News, міністерство оборони описало розгортання двох вантажних літаків С-130J та відповідного обслуговуючого персоналу як необхідний крок на тлі зусиль із постачання до України зброї та боєприпасів”, - йдеться у повідомленні.

Кілька останніх років цей авіаційний транспортний підрозділ базувався у Кувейті, звідки здійснював регулярні вильоту у рамках місій НАТО та ООН.

, втім літаки іноді виконуватимуть місії в Іраку та допомагатимуть миротворцям в Африці.

Переміщені з Близького Сходу транспортні літаки не будуть залучені до перевезення українців в рамках військових навчань у Великобританії, оскільки цю роботу повністю візьмуть на себе британські ВПС.

Уряд Трюдо нещодавно підписав військову місію під керівництвом Сполучених Штатів, у рамках якої британські та канадські війська будуть навчати українських новобранців на базах у Великобританії.

Нагадаємо: Іспанія на День незалежності підготувала для України новий пакет військової допомоги, який включає засоби ППО та броньовану техніку. Серед матеріалів, направлених Міноборони, близько 20 бронемашин, 75 піддонів із польовою артилерією та повна батарея ППО, а також 1000 тонн дизельного пального на суму близько 2,5 млн євро. І бронетехніка, і боєприпаси вже перебувають у розпорядженні української влади.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити