Кадрового російського офіцера підозрюють у катуваннях українських військовополонених у Сніжному

Головна > Закон > Кадрового російського офіцера підозрюють...
Author

Назар Лазебний

05.08.2021, 11:08
Shares

3

Views

989

Кадрового російського офіцера підозрюють у катуваннях українських військовополонених у Сніжному

news.online.ua

Кадровому російському офіцеру повідомили про підозру у катуванні полонених українських військовослужбовців у незаконних в’язницях терористичної організації ДНР, облаштованих у Сніжному Донецької області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва ОГП кадровому військовому збройних сил Російської Федерації повідомили про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"За даними слідства, громадянин РФ, будучи кадровим офіцером розвідувального органу ЗС Росії, з липня до серпня 2014 року здійснював контроль за незаконними в’язницями терористичної організації "ДНР", облаштованими у місті Сніжне. Там він особисто жорстоко поводився з військовослужбовцями Збройних сил України, які були захоплені у полон під час бойових дій. Підозрюваний застосовував тортури шляхом завдання ударів руками і ногами, а також вчиняв імітації позасудових розстрілів полонених українських воїнів з метою їхньої деморалізації та отримання відомостей військового характеру", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до ст. 130 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року, ст. 11 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 8 червня 1977 року, ці дії є серйозними порушеннями міжнародного гуманітарного права.

Наразі слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному проваджені.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити