Кабмін терміново виділив 16,6 мільярда для стабілізації ситуації на ринку авіаперевезень

Головна > Економіка > Кабмін терміново виділив 16,6 мільярда д...
Author

Марія Куренко

14.02.2022, 16:17
Shares

0

Views

907

Кабмін терміново виділив 16,6 мільярда для стабілізації ситуації на ринку авіаперевезень

itc.ua

Кабінет міністрів на позачерговому закритому засіданні у неділю, 13 лютого, ухвалив рішення виділити з резервного фонду 16,63 млрд грн Міністерству інфраструктури для стабілізації ситуації на ринку авіаперевезень.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав в телеграм-каналі.

Порятунок ринку.

"Уряд виділяє 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном", — зазначив голова уряду.

Водночас народний депутат Олексій Гончаренко, який брав участь у засіданні уряду, зазначив у Telegram, що вказані кошти Мінінфраструктури буде використовувати для страхових компаній, лізингових компаній, компаній-перестрахувальників та авіаперевізників з використанням ескроу-рахунків.

Раніше він повідомляв, що вітчизняні авіаперевізники протягом 12−13 лютого отримали листи від страхових компаній, що з 14 лютого вони припинять страхування літаків у повітряному просторі України.

Ряд лізингодавців уже звернувся до авіакомпаній з вимогою вивести повітряні судна з території України. З огляду на те, що майже увесь комерційний флот вітчизняних авіаперевізників перебуває в експлуатації на умовах лізингу з 15 лютого могла бути зупинена діяльність вітчизняних авіаперевізників, а близько 30 тисяч українських туристів не змогли б повернутися з-за кордону.

Нагадаємо: 12 лютого 2022 року лізингодавець — резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію SkyUp про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва.

Причиною скасування рейсів є загрози нової хвилі агресії із боку Росії.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити