Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2024 рік - головний акцент оборона й безпека країни

Головна > Закон > Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 202...
Author

Олександр Талов

15.09.2023, 12:36
Shares

2

Views

826

Верховна Рада ухвалила державний бюджет на 2023 рік — Агробізнес сьогодні
agro-business.com.ua

Уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік з власними доходами загального фонду бюджету у понад 1,5 трлн грн та видатками загального фонду у 3,1 трлн грн. Головний пріоритет – оборона і безпека

Про це повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль, інформує Інфокурс.

Пріоритети Держбюджету

Як наголосив премʼєр-міністр, головний акцент цього проєкту – оборона й безпека нашої країни. За його словами, на це буде спрямовано більше половини всіх ресурсів бюджету – майже 1,7 трлн грн.

"Ця сума на 113 млрд грн більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян та бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони", – зазначив премʼєр

Другий пріоритет – соціальна сфера. Видатки бюджету складуть 469 млрд грн, що на 25 млрд більше, ніж цього року.

Третій пріоритет – медицина та освіта. На сектор освіти уряд пропонує виділити 179 млрд грн, що на 23 млрд більше, ніж цього року. На медицину – 202 млрд грн, що на 24 млрд перевищує видатки 2023 року.

Четвертий пріоритет – підтримка ветеранів. Видатки за цією програмою збільшуємо удвічі – з 6,8 млрд грн у 2023 році до 14,3 млрд грн у наступному.

П’ятий пріоритет – відновлення економіки.

"Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника", – повідомив Шмигаль.

Нагадаємо: 2 вересня уряд затвердив і зареєстрував у ВРзаконопроєкт про розширення видатків держбюджетуцього року на 317 млрд грн. З них майже 303 млрд грн – на потреби оборони.

Це вже друге масштабне розширення оборонного бюджету протягом року. Так у березні загальнівидатки були збільшені на понад пів трильйона гривень, або «плюс» 20%.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Уряд виділив більш ніж 1,5 млрд грн на відбудову критично важливих ТЕС - Шмигаль

Кошти використають для відбудови Зміївської ТЕС на Харківщині та Трипільської ТЕС на Київщині.

17.05.2024 - 13:12

Arrow
Theme

Закон

Що зміниться для окремих категорій громадян при перетині кордону з 18 травня - пояснення ДПСУ

З 18 травня після набуття чинності закону щодо вдосконалення мобілізації в пунктах пропуску в окремих категорій громадян перевірятимуть наявність війс...

16.05.2024 - 15:49

Arrow

Вас це може зацікавити