ЙЕ Енергія готова запропонувати постачальникам ресурс під річний контракт для населення - підписана угода з Нафтогаз

Головна > Війна > ЙЕ Енергія готова запропонувати постачал...
Author

Марія Куренко

23.03.2021, 17:55
Shares

1

Views

1 164

ЙЕ Енергія готова запропонувати постачальникам ресурс під річний контракт для населення - підписана угода з Нафтогаз

freeradio.com.ua

ТОВ «ЙЕ Енергія» і Група «Нафтогаз» підписали угоду про купівлю природного газу за ринковою ціною. Це дозволить забезпечити постачальників ресурсом для річних контрактів на постачання газу для населення і комерційних споживачів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Директор "ЙЕ Енергія" Артем Компан зазначив, що підписання такого контракту дозволить постачальникам вийти з річними пропозиціями для населення і гарантувати стабільне постачання газу протягом року.

"Запровадження річних пропозицій на газ дозволить зберегти прогрес, досягнутий у ході реформування ринку природного газу України. Довгострокові контракти стануть гарантією прогнозованості роботи ринку газу, а також вагомим аргументом для інвесторів", - сказав Компан.

Він додав, що річний контракт дозволить застрахувати споживачів природного газу від можливих стрибків ціни протягом наступного опалювального сезону.

"Фактично річний контракт - це страховка для споживачів від цінових коливань і гарантія стабільної ціни впродовж року", - наголосив Компан.

Перехід усіх побутових споживачів на річний контракт буде здійснено з 1 травня, відповідно до Правил постачання природного газу побутовим споживачам, які затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Наразі ціни та подробиць угоди не повідомляються.

Нагадаємо: Після відкриття ринку газу для населення, середня ціна блакитного палива зросла практично вдвічі — з 4 до 9 гривень за куб. м. Така ситуація склалася через стрімке зростання котирувань на європейських газових хабах після періоду вкрай низьких цін, які встановилися влітку 2020 року.

Як зазначав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, якби влада не втрутилася, то вже у лютому поточного року кубометр газу міг подорожчати до 12 грн.

У лютому-березні газопостачальним компаніям заборонили продавати газ дорожче від 6,99 грн за кубометр.

Міністерство енергетики не має наміру подовжувати дію обмеження ціни на ринку газу в 6,99 грн/куб м, встановленого урядом на лютий-березень для побутових і низки інших споживачів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні розробляється концепція річної ціни газу для населення. Кабмін також має намір зобов'язати ПАТ "Укргазвидобування" з квітня 2021 року продавати 100% відпуску обсягу природного газу всім учасникам ринку на умовах не гірших, ніж у групі "Нафтогаз".

НКРЕКП на засіданні 5 березня попередньо схвалила рішення, яким зобов'язала всіх постачальників газу пропонувати побутовим споживачам базовий річний пакет терміном дії з 1 травня по 30 квітня за фіксованою ціною.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити