Ізраїль завдав удару по Ірану

Головна > Міжнародне > Ізраїль завдав удару по Ірану
Author

Назар Лазебний

19.04.2024, 10:50
Shares

2

Views

753

Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану, США атаку не підтримали - ЗМІ
REUTERS

Ізраїль у п'ятницю вранці завдав удару по Ірану.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомив високопоставлений американський чиновник телеканалуABC News.

Удару завдано по військовому об'єкту в Ірані, поінфомував співрозмовник телеканалу.

За даними іранських державних ЗМІ, авіапольоти до Тегерана, Ісфахана і Шираза призупинені після повідомлень про вибух у місті Кахджаварістан, що неподалік від аеропорту Ісфагана і 8-ї бази ВПС "Шехарі".

Як зазначає The Guardian, чиновники США підтвердили, що Ізраїль вранці провів військову операцію проти Ірануб ез оприлюднення деталей. Зазначається, що Ізраїль попередив адміністрацію президента США Джо Байдена в четвер, що удар відбудеться протягом наступних 24-48 годин.

Як повідомляє CNN, ізраїльтяни запевнили, що ядерні об'єкти Ірану не будуть ціллю атаки. При цьому в Ісфагані знаходяться об’єкти, пов’язані з ядерною програмою Ірану, включно з підземним об’єктом збагачення в Натанзі.

Також в Ісфахані розташована велика авіабаза іранської армії, де базуються придбані Іраном ще в 1979 році F-14 Tomcat американського виробництва.

Іранські державні ЗМІ відзвітували про збиття всіх цілей над провінцією та відсутність будь-яких уражень. Водночас внутрішні польоти були скасовані на території країни.

Також за повідомленням Іранські ЗМІ, ядерні обʼєкти, не постраждали. Цю інформацію підтверджує і МАГАТЕ. Ядерний обʼєкт Натанз, центральний елемент іранської програми зі збагачення урану, знаходиться у провінції Ісфахан.

Запуск ракет відбувся у відповідь на іранську атаку минулої суботи, коли Тегеран спрямував на Ізраїль понад 300 БпЛА і ракет.

Нагадаємо: Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська вдарили по Одесі трьома ракетами "Іскандер-М"

Внаслідок атаки загинуло троє людей, ще троє поранені.

01.05.2024 - 10:32

Arrow
Theme

Економіка

Мінфін США тимчасово дозволив операції з російськими банками

У листопаді цей дозвіл може бути продовжений.

30.04.2024 - 12:12

Arrow

Вас це може зацікавити