Ізраїль завдав ударів по ракетним установкам "Хезболли"

Головна > Міжнародне > Ізраїль завдав ударів по ракетним устано...
Author

Олександр Талов

20.09.2024, 10:27
Shares

2

Views

613

Дим і вогонь піднімаються з місця передбачуваного ізраїльського удару по прикордонному селу Махмудіє на півдні Лівану, 19 вересня 2024 року. (Rabih Daher/AFP)
Дим і вогонь піднімаються з місця передбачуваного ізраїльського удару по прикордонному селу Махмудіє на півдні Лівану, 19 вересня 2024 року. (Rabih Daher/AFP)

Упродовж останніх кількох годин Ізраїль завдав ударів по сотнях стволів ракетних установок.

Про це повідомляє у Телеграмі Армія оборони Ізраїлю.

Повідомляється, що протягом останніх кількох годин під керівництвом розвідки ЦАХАЛ завдав ударів по сотнях стволів ракетних установок, які були готові до негайного використання для ведення вогню по території Ізраїлю.

"Армія оборони Ізраїлю продовжуватиме працювати над погіршенням інфраструктури та можливостей терористичної організації "Хезболла" для захисту Держави Ізраїль", - йдеться у повідомленні.

Як пише Тimes of Іsrael, винищувачі вразили понад 100 ракетних установок "Хезболли" на півдні Лівану, які були готові для негайного нападу на Ізраїль. Зазначається, що загалом пускові установки включали близько 1000 пускових стволів.

За даними військових, у кількох районах південного Лівану також були обстріляні кілька будівель і склад зброї, що належать "Хезболлі".

Раніше ЗМІ повідомляли,що Ізраїль почав бомбити південну частину Лівану та заявив, що запобіг спробі вбивства під керівництвом Ірану.

Прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті закликав Раду безпеки ООН зайняти тверду позицію, щоб зупинити те, що він назвав "агресією" Ізраїлю та "технологічною війною" проти його країни.

Ізраїль каже, що його конфлікт із "Хезболлою", як і його війна в секторі Гази проти ХАМАСу, є частиною ширшої регіональної конфронтації з Іраном, який спонсорує обидві групи, а також збройні рухи в Сирії, Ємені та Іраку.

Нагадаємо: Понад 2 тисячі людей по всьому Лівану, включаючи членів "Хезболли" та медиків, зазнали поранень у вівторок, коли пейджери, які бойовики використовували для зв'язку, вибухнули по всій країні.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Європарламент закликає негайно зняти для України обмеження на удари західною зброєю по військовим цілям у Росії

Україна як жертва агресії має законне право на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН.

19.09.2024 - 14:41

Arrow
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow

Вас це може зацікавити