Ізраїль запустив безпілотники по Лівану

Головна > Міжнародне > Ізраїль запустив безпілотники по Лівану
Author

Олександр Талов

29.07.2024, 15:29
Shares

2

Views

299

Після ізраїльського авіаудару в прикордонному селі Чихіне на півдні Лівану клуби диму
Наслідки ізраїльського авіаудару в прикордонному селі Чихіне на півдні Лівану , Кавнат Хаджу/AFP

Ізраїль запустив безпілотники по Лівану, загинули двоє членів "Хезболли".

Про це повідомляєAl Jazeera,

Ліванські державні ЗМІ повідомили, що один з ударів припав на мотоцикл неподалік кордону між містами Майс-аль-Джабаль і Шакра, вбиті двоє мотоциклістів, поранена дитина. Ще двоє людей поранені в результаті іншого удару.

Ізраїльські військові заявили, що завдали ударів по бойовиках і об'єктах інфраструктури "Хезболли", але не надали більше інформації.

Передбачаючи ізраїльські атаки, "Хезболла" і пов'язані з нею угруповання евакуювали деякі позиції в частинах Лівану і Сирії, які могли стати мішенню, повідомило інформаційне агентство AFP із посиланням на джерело, близьке до ліванського угруповання.

Побоювання ізраїльської відплати також поширилися на міжнародний аеропорт Бейрута. Джерела AJ повідомили, що цієї ночі над аеропортом літали ізраїльські безпілотники.

За повідомленнямTimes of Israel, "Хезболла" підтвердила смерть двох своїх членів, які знаходились в автомобілі і мотоциклі.

Зазначається, що це перші бойовики, які загинули внаслідок удару ЦАХАЛу від суботи, коли був здійснений обстріл міста Мадждал-Шамс на Голанських висотах, в результаті якого загинули 12 дітей.

Як зазначає видання, "Хезболла" заперечує свою причетність до атаки, але Ізраїль і Сполучені Штати звинувачують ліванську терористичну групу. ЦАХАЛ також надав докази причетності Хезболли до нападу.

Нагадаємо: Терористи Хезболла обстрілюють ракетами північ Ізраїлю з 8 жовтня, спричиняючи ізраїльські атаки у відповідь і погрожуючи розширити конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС за межі Гази.

Наразі сутички призвели до загибелі 24 цивільних з ізраїльської сторони, а також до загибелі 18 солдатів і резервістів ЦАХАЛ. Також було кілька атак із Сирії, ніхто не постраждав.

Хезболла назвала імена 383 членів, які були вбиті Ізраїлем під час триваючих сутичок, переважно в Лівані, але деякі в Сирії. У Лівані вбито ще 68 бойовиків інших терористичних груп, ліванського солдата та десятки мирних жителів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Внаслідок ракетного удару по Кривому Рогу  четверо людей постраждало, серед них дитина

Пошкоджено 12 житлових будинків, готель, Палац культури, банк, магазини, 14 легкових автомобілів.

21.10.2024 - 09:36

Arrow
Theme

Закон

Кабмін звільнив заступника міністра агрополітики Головню

Володимира Гончарука призначено заступником голови Державної служби з питань праці.

18.10.2024 - 12:44

Arrow

Вас це може зацікавити