Ізраїль і ХАМАС подовжили перемир'я ще на один день

Головна > Міжнародне > Ізраїль і ХАМАС подовжили перемир'я ще н...
Author

Олександр Талов

30.11.2023, 11:42
Shares

2

Views

463

Ізраїльські солдати помічені біля кордону між Ізраїлем і Газою на півдні Ізраїлю, 29 листопада 2023 року. (Chaim Goldberg/Flash90)
Голдберг/Flash90

Ізраїль і палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, визнане терористичним в США і ЄС, продовжать режим припинення вогню ще на один день.

Про це повідомило у четвер, 30 листопада, міністерство закордонних справ Катару у соцмережі Х, інформує Інфокурс.

"Доктор Маджид бін Мухаммад Аль-Ансарі, офіційний речник Міністерства закордонних справ, оголосив, що палестинська та ізраїльська сторони досягли домовленості про продовження гуманітарного перемир'я в секторі Газа на додатковий день (сьогодні, четвер) згідно з ті ж попередні умови, якими є припинення вогню та надходження гуманітарної допомоги, в рамках спільного посередництва Держави Катар з Арабською Республікою Єгипет і Сполученими Штатами Америки", йдеться у повідомленн

В Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підтвердили подовження паузи у бойових діях.

"На тлі зусиль посередників, спрямованих на продовження процесу звільнення заручників, і відповідно до умов рамкових домовленостей, оперативна пауза триватиме", - повідомляється в дописі ЦАХАЛу в Telegram.

Нагадаємо: Ввечері 29 листопада ЦАХАЛ повідомив про звільнення чергової групи заручників бойовиками ХАМАСу -16 людей. За даними Червоного Хреста, на які посилаються військові, йдеться про 10 ізраїльтян і чотирьох громадян Таїланду. Дві ізраїльські жінки з подвійним російським громадянством були звільнені раніше ввечері як "жест" на адресу президента Росії Володимира Путіна, окремо від угоди з Ізраїлем.

Як пише The Jerusalem Post, десять ізраїльтян, переданих Червоному Хресту в рамках угоди про тимчасове припинення вогню і звільнення палестинських в'язнів з ізраїльських в'язниць, - жінки і діти. В обмін на них Ізраїль також звільняє зі своїх в'язниць ще 30 палестинських в'язнів - жінок і підлітків.

Тимчасовий режим припинення вогню діє в Секторі Гази з 24 листопада. За умовами угоди, за цей час бойовики ХАМАСу малипередати Ізраїлю 50 жінок і дітей, захоплених під час нападу на Ізраїль 7 жовтня.Ізраїль натомість мав звільнити з в'язниць 150 палестинських в'язнів - жінок і підлітків.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити