Ірландській CRH отримав схвалення АМКУ на купівлю цементних заводів за 100 млн євро

Головна > Економіка > Ірландській CRH отримав схвалення АМКУ н...
Author

Назар Лазебний

06.09.2024, 09:54
Shares

2

Views

521

CRH Ukraine B.V. (Нидерланды) сообщила о намерении приобрести 99,9775% долю  в уставном капитале ЧАО "Дикерогофф Цемент Украина"
open4business.com.ua

Антимонопольний комітет України дозволив компанії CRH Ukraine B.V. придбати два цементних заводи в Україні італійської групи Buzzi Unicem.

Про це повідомила пресслужба комітету.

Відповідно до раніше погоджених вимог АМКУ, CRH має впродовж дев’яти місяців створити юридичну особу – холдингову компанію та передати їй придбаний пакет акцій ПрАТ "Дікергофф цемент Україна".

25-28% акцій статутного капіталу холдингової компанії мають продати чи іншим чином передати третій особі, не повʼязаній із CRH, з правами вето (для забезпечення блокування ключових управлінських рішень вищого органу управління Холдингової компанії).

Також CRH має:

  • забезпечити незалежний контроль над заводами,
  • зберегти їхні виробничі потужності;
  • гарантувати рівні умови й ринкові ціни для споживачів цементу
  • не допускати неправомірного обмеження доступу на ринок цементу інших учасників, продавців, покупців.

Крім того, ірландська група буде зобов’язана регулярно звітувати АМКУ про обсяги виробництва продукції та постачання її на ринок України.

Нагадаємо: Buzzi Unicem SpA (Італія) об'єднує підприємства з виробництва цементу, бетону, піску, щебеню тощо. Основним видом діяльності групи є випуск цементу, який виробляється на власних підприємствах у Німеччині, США, Люксембургу, Чехії, Польщі, Росії та Україні.

Український підрозділ Buzzi – ПрАТ "Дікергофф Цемент Україна" – має у своєму розпорядженні філії, створені на базі заводів "Волинь-цемент" (Здолбунів, Рівненської обл.) і "Південьцемент" (смт Ольшанське, Миколаївської обл.). Група також працює в секторі товарного бетону в Києві, Одесі та Миколаєві.

У червні 2023 року італійський виробник цементу оголосив про намір продати свої українські активи CRH за 100 млн євро.

Як писав Forbes,у разі дозволу АМКУ на концентрацію частка CRH на українському ринку цементу може зрости до 46%.

CRH — міжнародна група компаній з головним офісом в Ірландії, виробник будівельних рішень та матеріалів. В Україні бізнес групи CRH представлений брендом – Cemark. Ірландській групі належить три заводи: в Камʼянці-Подільському, Одесі та Миколаєві.

З початку повномасштабного вторгнення CRH вклала в Україну близько 80 млн доларів, розповідав в ексклюзивному інтерв’ю Forbes керівник компанії у Центрально-Східній Європі Гійом Кавальє в травні 2024-го. Зокрема, група відкрила в Україні логістичний термінал у Київській області за 34 млн доларів.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Вночі Сили оборони знищили 53 з 56 "шахедів"

Ще три ворожі безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, попередньо без постраждалих та наслідків.

16.09.2024 - 09:46

Arrow
Theme

Енергетика

МАГАТЕ розширює моніторінг об’єктів інфраструктури, що мають вплив на безпеку АЕС

У Інспекції зазначили про необхідність розширення уваги МАГАТЕ не лише на безпеку атомних електростанцій АЕС, а й на стан безпеки ядерних уставок елек...

13.09.2024 - 11:17

Arrow

Вас це може зацікавити