Ірландія виділила €1 млрд на розміщення українських біженців 

Головна > Політика > Ірландія виділила €1 млрд на розміщення ...
Author

Ольга Фединчік

27.09.2023, 15:32
Shares

1

Views

616

Київ-Дублін: чому я вибрала Ірландію для переїзду | Vogue UA
vogue.ua

Ірландська влада спрямує додатковий 1 мільярд євро на розміщення українських біженців в країні. Держава допомагає оплачувати житло понад 70 000 українців.

Про це повідомляє breakingnews.ie, інформує Інфокурс.

Десятки тисяч українців переїхали до Ірландії з початку війни минулого року.

Наразі щотижня до Ірландії прибувають в середньому 550 людей, тому до кінця зими невелику кількість українців будуть розміщувати у наметах,

"Узгоджений Урядом додатковий кошторис допоможе Департаменту інтеграції покрити витрати на житло українців та інших осіб, які шукають міжнародного захисту", - йдеться у повідомленні.

Понад 70 тисячукраїнців розміщуються в державних помешканнях. Також країна надає прихисток 23 200 біженцям.

Міністр інтеграції Родерік О’Горман і міністр державних витрат Паскаль Донохью оголосили про додаткове фінансування після обговорення в уряді у вівторок.

"Уряд виділив кошти в бюджеті на 2023 рік, щоб подолати непрофільний тиск. Це фінансування продовжуватиме підтримувати гуманітарну відповідь держави на кризу в Україні", – наголосив Донохью.

Він зазначив, що країнідовелося надзвичайно багато працювати, щоб впоратися зі значним потоком людей з України після повномасштабного вторгнення РФ.

"З огляду на подальше обмеження пропозиції, ймовірно, що забезпечення житлом залишатиметься складним в осяжному майбутньому", – попередив О’Горман. Невелике число українців розміщуватимуть у наметах – ці домовленості залишатимуться протягом зими, уточнив він.

Нагадаємо: За даними Департаменту соціального захисту, у 2022 році соціальні виплати на суму 19,3 мільйона євро отримали 9300 дорослих та понад 2000 дітей у рамках системи притулку.

Українці можуть отримати доступ до всього спектру соціальної підтримки, включаючи виплати особам, які шукають роботу, пенсії, допомогу на дитину та надбавку до оренди житла, як і громадяни Ірландії.

Загальні витрати на соціальну підтримку українців відповідно до Директиви про тимчасовий захист у 2022 році становили трохи понад 240 мільйонів євро.

Понад 12 тис. українців навчаються у програмах підвищення кваліфікації, переважно на безкоштовних курсах англійської мови.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити