Іран заявив про створення першої гіперзвукової балістичної ракети

Головна > Економіка > Іран заявив про створення першої гіперзв...
Author

Олександр Талов

10.11.2022, 12:54
Shares

0

Views

233

Іран заявив про створення першої гіперзвукової балістичної ракети

Командувач Повітряно-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану Аміралі Хаджізаде

irna.ir

Іран заявив про розробку своєї першої гіперзвукової балістичної ракети.

Про це журналістам повідомив командувач Повітряно-космічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану Аміралі Хаджізаде, пише IRNA в четвер, 10 листопада.

“Ця нова ракета пройде через усі системи протиракетної оборони, і я не думаю, що протягом десятиліть будуть технології, здатні протистояти їй”, – заявив Хаджізаде.

Він додав, що ця ракета є чудовим рішенням для знищення протиракетних систем противника та “значним стрибком” у цій сфері.

За його словами, гіперзвукова зброя може рухатися зі швидкістю, яка в п’ять разів перевищує швидкість звуку.

У тойже час, агентство Reuters наголошує, що наразі не було жодних повідомлень про те, що Іран проводив випробування ракети такого типу.

Як зазначає агенство, не дивлячись на те, що Іран розвинув власну велику збройну промисловість в умовах міжнародних санкцій і ембарго, західні військові аналітики кажуть, що Іран іноді перебільшує свої збройові можливості.

Нагадаємо: Раніше на брифінгу речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Українській владі відомо про плани Росії придбати в Ірані балістичні ракети "Fateh-110" та "Zolfaghar" і доставити їх повітряним шляхом до Криму та морським шляхом до російських портів на Каспії.

За повідомленням ЗМІ, 8 листопада секретар ради національної безпеки рф микола патрушев відвідав Тегеран, ймовірно, щоб обговорити потенційний продаж росії іранських балістичних ракет.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити