Іран запропонував  Росії нову модель "шахеда" - Sky News

Головна > Політика > Іран запропонував  Росії нову модель "ша...
Author

Назар Лазебний

10.01.2024, 13:42
Shares

2

Views

645

ІРАН РОЗРОБИВ НОВИЙ БЕЗПІЛОТНИК «SHAHED-107 З ДАЛЬНІСТЮ ПОЛЬОТА ДО 1500 КМ |
opk.com.ua

Іран запропонував Росії нову модель дрона-камікадзе "Shahed-107" для війни Росії проти України.

Крім того, як повідомляєSky News, Тегеран близький до передачі Москві ракет класу "земля-земля", інформує Інфокурс.

За словами співрозмовника у сфері безпеки, декілька одиниць спеціально розробленого безпілотника, можливо, вже було запропоновано Росії в рамках угоди, вартість якої оцінюється в понад 2 мільйони доларів США.

Зазначається, що новий безпілотник "Shahed-10" належить до сімейства безпілотних літальних апаратів Shahed-101 з V-подібним "хвостом". БПЛА довжиною близько 2,5 метрів і розмахом крил у три метри можна запускати з транспортного засобу. Він може долати відстані до 1 500 км.

Передбачається, що дрон-камікадзе буде оснащений трансмітером для передачі відео. Такі розвідувальні можливості означають, що безпілотник можна використовувати для ідентифікації цілей на лінії фронту України для ураження іншими БПЛА або системами озброєння.

Джерело також стверджує, що іранські Сили безпеки провели випробування з росіянами на авіабазі в центральному Ірані, яка включала безпілотники "Shahed-107" і "Shahed-136".

Також співрозмовник додав, що Росія очікує незабаром отримати від Ірану високоточні ракетні комплекси класу "земля-земля". Це включає ракети з дальністю понад 300 км.

Нагадаємо: Раніше деякі ЗМІ, заявляли про збиття Shahed-238, який оснащений реактивним двигуном. Водночас у командуванні Повітряних сил поки що не підтвердили цю інформацію.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

Україна націоналізувала два літаки, що належали "Ростеху"загальною вартістю 10 млн євро

Літаки перебували на балансі офшорної компанії, що входить до структури "Ростеху" через підконтрольне російське АТ "Ільюшн Фінанс Ко".

17.05.2024 - 13:03

Arrow
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow

Вас це може зацікавити