Індія закликала G7 відкласти заборону на російські алмази через незрозумілість правил відстеження походження

Головна > Політика > Індія закликала G7 відкласти заборону на...
Author

Марія Куренко

20.12.2023, 16:27
Shares

4

Views

447

Британський бізнесмен розробив технологію виробництва алмазів з повітря *  Український репортер
ukrreporter.com.ua

Індія закликала країни "Великої сімки" (G7) відкласти введення заборони на імпорт російських алмазів, оскільки правила відстеження походження діамантів залишаються незрозумілими.

Про це повідомляє агенція Reuters, інформує Інфокурс.

Згідно із заявами двох джерел агентства, знайомих із цим питанням, Індія також прагне більшої ясності у своїх переговорах з лідерами G7.

Для Індії, де знаходиться 90% світової індустрії ограновування та полірування алмазів, реалізація заборони на російське дорогоцінне каміння має вирішальне значення.

Як зазначив один зі співрозмовників, термін запровадження обмежень на непрямий імпорт із Росії через 3-4 місяці "недоцільний, оскільки не зрозумілі правила того, як відстежуватиметься походження дорогоцінного каменю".

Також стверджується, що Нью-Делі висловило сумніви щодо нової системи "перевірки та сертифікації на основі відстеження", яка може вимагати обміну даними про індійські підприємства.

За словами джерела Reuters, деякі дані можуть бути конфіденційними, і підприємствам може бути незручно ділитися такою інформацією.

Оскільки Індія в основному переробляє дрібніші російські алмази, на країну, ймовірно, очікують мінімальні збої в торгівлі.

Втім, як зазначили представники галузі, заборона, що пропонується, вплине на ланцюжок поставок алмазів.

Діамантовий сектор Індії вже стикається з послабленням попиту. Експорт діамантів із країни впав на 29% до 10 мільярдів доларів за перші 7 місяців поточного фінансового року, який розпочався у квітні.

Нагадаємо: Європейський Союз у понеділок, 18 грудня, ухвалив 12-й пакет економічних та індивідуальних санкцій проти Росії. До пакету увійшли: заборона на прямий або непрямий імпорт, закупівлю або трансфер російських алмазів; розширення переліку заборонених товарів, які можуть використовуватися для технологічного розвитку російських секторів оборони й безпеки; введення більш жорсткого контролю за дотриманням граничного обмеження ціни на російську нафту, запроваджує заборону на експорт російських металів та сталі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити