Ілон Маск звільнив попереднє керівництво компанії та очолив компанію

Головна > Столиця > Ілон Маск звільнив попереднє керівництво...
Author

Марія Куренко

28.10.2022, 10:42
Shares

2

Views

855

Ілон Маск звільнив попереднє керівництво компанії та очолив компанію

infobae.com

Американський мільярдер Ілон Маск закрив угоду про купівлю Twitter.

Про це пише TechCrunch, інформує Інфокурс.

У свою чергу CNBC пише, що він очолив компанії та звільнив з посади топменеджерів соцмережі.

Гендиректор Twitter Параг Агравал та фінансовий директор Нед Сегал покинули центральний офіс компанії у Сан-Франциско й більше не повернуться. Крім того, звільнено голову юридичного департаменту Віджая Гаде і одного з провідних консультантів Шона Еджета.

У той же час Bloomberg повідомляє, що гендиректором Twitter стане сам Маск, який може поступитися цією посадою у майбутньому.

Нагадаємо: 25 квітня Ілон Маск домовився з керівництвом Twitter про купівлю соцмережі за 44 млрд доларів, а вже в середині травня бізнесмен повідомив про призупинення операції до отримання від соцмережі реальної статистики щодо фейкових акаунтів.

На початку липня Маск відмовився від угоди під приводом, що Twitter не надав йому даних для незалежної оцінки кількості ботів та спам-акаунтів у соцмережі.

Після цього акції соцмережі впали на 25% з 13 квітня – дня, коли Маск погодився на угоду про поглинання Twitter.

Twitter подав до суду на Маска, звинувачуючи мільярдера в порушенні умов угоди про купівлю соцмережі. Компанія вимагала довести угоду до кінця.

29 липня Маск подав зустрічний позов. Пізніше він заявив, що придбає Twitter за ціною 54,20 долара за акцію, про яку він домовився у квітні, за умови, що угода зможе забезпечити боргове фінансування. Це стало поворотним моментом для Маска, який кілька місяців позивався до Twitter, намагаючись вийти з угоди. Він стверджував, що Twitter, серед іншого, спотворив кількість реальних користувачів на своїй платформі.

6 жовтня суд штату Делавер вирішив зупинити судовий позов Twitter проти Ілона Маска напередодні розгляду, давши мільярдеру час профінансувати покупку соціальної мережі за 44 млрд доларів до 28 жовтня.

21 жовтня The Washington Post написав, що мільярдер повідомив потенційним інвесторам угоди з Twitter, що планує звільнити майже 75% персоналу компанії (або близько 5500 співробітників), щоб скоротити штат компанії. Пізніше він повідомив, що він не планує скорочувати 75% працівників після того, як очолить компанію.

Напередодні мільярдер опублікував листа, з якого випливає, що він таки придбав соцмережу Twitter тапояснив навіщо це зробив.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити