Хочете спробувати піцу в Італії? Корисні поради для цього

Головна > Міжнародне > Хочете спробувати піцу в Італії? Корисні...
Author

Марія Куренко

19.11.2022, 12:04
Shares

3

Views

167

Хочете спробувати піцу в Італії? Корисні поради для цього
null

При тому в кожному регіоні Італії є своя власна піца, так само як в кожної української господині є свій рецепт борщу. Звичайно, піца у Львові це дуже гарний смаколик та неперевершений класичний італійський смак, у випадку якщо замовляти її в перевіреному місці, як Пронто Піца.Однак, якщо ви плануєте поїздку до Італії, то варто завчасно визначити, в якому регіоні роблять які види піци, щоб ви могли спробувати максимально різні піци та комплексно насолодитись цим смаком.

Як відрізняється піца в Італії, залежно від регіону?

Важливо, що в кожному регіоні є свої характерні маркери піци, за якими можна визначити, де саме вона приготовлена. Наприклад, в Римі роблять легку піцу, а от в Неаполі вона навпаки доволі жирна. У Венеції взагалі доволі хитромудрий рецепт.

Для того щоб приготувати таку популярну страву, італійські кухарі користуються важливими правилами. Їм потрібно суворо їх дотримуватись.

Що треба знати туристам, перш ніж шукати піцу в Італії?

Дуже багато існує закладів в цій країні, де можна скуштувати піцу. Замовляючи смаколик в піцерії, він вийде дешевше, ніж в ресторані. Також є заклади, де піцу можуть пропонувати додатково до замовленого вина або якогось іншого алкогольного напою.

Хоч і в різних місцях пропонують свої авторські рецепти, найкраще всього віддавати пріоритет саме тим місцям, де страва готується на дровяній печі. Щоб знайти такий заклад в Італії, потрібно шукати місця, де від дров утворюється сухий жар.

Завдяки такому способу приготування, утворюється апетитна начинка і хрустка скоринка. Важливо розуміти, що для приготування піци в печі потрібна достатня кількість часу для підготовки. Саме тому щоб отримати найсмачнішу та ароматну піцу, її краще замовляти у вечірній час. За день піч добре прогріється до найбільш оптимальної температури щоб готувати смачнющу піцу.

Що варто враховувати перед замовленням піци в Італії?

Частіше всього, коли італійці роблять замовлення в піцерії, то на одну людину йде одна піца. До неї на додачу йде легкий салат, а також antipasto.

Важливо розуміти, що звичний нам pepperoni зовсім не такий, як в італійців. Вони не добавляють до страви гострі ковбаски. А в основі самої страви використовується зелений та червоний перець. А от якщо ви хочете конкретно їсти піцу з ковбасками, то в такому разі в Італії замовляють salame piccante.

Також не завжди вам можуть дати правильну неаполітанську піцу. В неї є світові стандарти. Наприклад, розмір її не повинен перевищувати тридцять п’ять сантиметрів в діаметрі. І тоді така піца буде легко згинатись. В складі цієї страви є обов’язково оливкова олія, базилік та помідори.

Цікаво те, що в Італії піцу прийнято їсти за допомогою ножа та виделки. Тобто, якщо ви це будете робити, як американці, руками, то це сприймається нормально, При цьому часто в італійських закладах піцу будуть подавати не розрізаною, як натяк на те, що треба використовувати прибори.

Якщо бажаєте спробувати піцу, як в Італії, знаходячись у Львові, то найкраще для цього звернутись в ресторан Пронто Піца. Вони вміють готувати якісні смаколики та задонатили 550 000 грн від продажу комбо паляниця та комбо зсу, а також Дня Піци, Дня Каліфорнії та продажу Стікерпаків.(З яких купили Джип для спецпідрозділу СБУ, задонатити на БУС для артилеристів, купили рації і зарядну станцію для підрозділу артилерійської розвідки, тепловізор для Кракену, планшети для спецпідрозділу сафарі, зремонтували авто для спецпідрозділу «Омега», берци зимові тактичні, карімати і багато інших простіших речей для військових).

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити