Господарський суд відкрив справи про банкрутство ММК ім. Ілліча та «Азовсталі»

Головна > Енергетика > Господарський суд відкрив справи про бан...
Author

Марія Куренко

22.12.2022, 13:42
Shares

1

Views

517

Господарський суд відкрив справи про банкрутство ММК ім. Ілліча та «Азовсталі»

delo.ua

Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справах про банкрутство маріупольських заводів "Метінвесту" – ММК ім. Ілліча та меткомбінату "Азовсталь".

Про це свідчить інформація яка наявна на ресурсі YouControl, проте причини банкрутства у повідомленні не називаються,інформує Інфокурс.

Також 20 грудня стало відомо про відкриття справи про банкрутство ПрАТ "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча". Причинами названо захоплення та руйнування єдиного майнового комплексу в окупованому Маріуполі і, як наслідок, неплатоспроможність, неможливість виконання грошових зобовʼязань перед кредиторами, зокрема перед ПрАТ "Авдіївський коксохімічний завод".

Повідомлення про відкриття судом провадження у справі про банкрутство "Азовсталі" було оприлюднено 21 грудня.

Кредитори можуть подати заяви з вимогами до боржника протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення.

Нагадаємо: У жовтні 16 підприємств групи "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини проти Росії за шкоду, заподіяну росією майну та власності групи в Маріуполі та на інших територіях України з 24 лютого. Зокрема, позови подали комбінати "Азовсталь" та ММК імені Ілліча.

Група "Метінвест" стверджує, що рф порушує її права відповідно до статті 1 Протоколу 1 до Європейської конвенції з прав людини, завдаючи значних збитків та руйнування її активам та позбавляючи групу контролю над її активами, а в багатьох випадках – фактично позбавляючи права власності на активи.

Відповідно кожне підприємство групи, яке зазнало збитків унаслідок війни, подає позов проти Росії, щоб притягнути її до відповідальності за руйнування активів.

Як повідомляв Forbes Україна, Рінат Ахметов втратив у Маріуполі 2/3 металургійного бізнесу. Ступінь пошкоджень ММК ім. Ілліча і "Азовсталі", які виробляли 90% сталі Групи, невідома, проте "Метінвест" вже заявив про плани відновлення виробництва після визволення Маріуполя від російських загарбників. Через обстріли компанія зупинила найбільше в Європі коксохімічне виробництво – Авдіївський КХЗ. Ступінь пошкоджень також невідомий.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити