Глава Пентагону Остін відкрив 18 засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" 

Головна > Політика > Глава Пентагону Остін відкрив 18 засідан...
Author

Олександр Талов

23.01.2024, 15:55
Shares

3

Views

283

Міністри оборони України і США Умєров і Остін телефоном обговорили ситуацію  на фронті — Cуспільне Новини

У вівторок, 23 січня, міністр оборони США Ллойд Остін відкрив 18 засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Про це повідомила в пресслужба Пентагону.

Зазначається, що Остін виступив зі вступною промовою і зазначив, що США, а також вся міжнародна коаліція, яка має близько 50 союзників та партнерів, залишаються відданими підтримці України в її боротьбі з російською агресією.

Глава Пентагонузакликав надати ЗСУ "більше рятівних наземних систем протиповітряної оборони та засобів перехоплення".

"Путін продовжує жертвувати приголомшливою кількістю російських військ у своїй необдуманій і безрозсудній війні за своїм вибором. Путін сподівається, що ракети та безпілотники деморалізують український народ, зламають бойовий дух українських військових", - йдеться у заяві.

Остін нагадав, що 27 грудня Сполучені Штати оголосили про додатковий пакет у розмірі 250 мільйонів доларів, щоб допомогти задовольнити нагальні потреби безпеки України. Пакет включав рятувальні боєприпаси ППО, компоненти системи ППО, боєприпаси для HIMARS, протитанкові боєприпаси, артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 міліметрів, медичне обладнання.

Сполучені Штати продовжують наполегливо працювати над моніторингом та звітністю про безпекову допомогу США, надану Україні, додав він та зазначив, що США не бачили достовірних доказів нецільового використання або незаконного перенаправлення американського обладнання, наданого Україні.

Міністр оборони США подякував союзникам і партнерам за відданість керівництву "коаліціями можливостей" цієї Контактної групи.

"Це Данія, Естонія, Франція, Німеччина, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія та Великобританія. "Разом наші союзники та партнери створили шість коаліцій із забезпечення можливостей для підтримки ВПС України, засобів протиповітряної оборони наземного базування, артилерії, безпеки на морі, розмінування та інформаційних технологій", - підсумував він

Україну на"Рамштайні" представляв Міністр оборони РустемУмєров.

Засідання проходить в онлайн-форматі.

Нагадаємо: Раніше повідомлялося, щоСША сподіваються на оборонну підтримку України з боку інших західних союзників. "Рамштайн" буде присвячений довгостроковим потребам України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити