Глава Пентагону назвав три ключові теми сьогоднішнього засідання Рамштайну

Головна > Енергетика > Глава Пентагону назвав три ключові теми ...
Author

Олександр Талов

21.04.2023, 12:39
Shares

0

Views

493

Глава Пентагону назвав три ключові теми сьогоднішнього засідання Рамштайну

glavcom.ua

Учасники Контактної групи з питань оборони України під час засідання у п’ятницю сфокусуються на підтримці України у сфері протиповітряної оборони та забезпечення боєприпасами.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття чергового засідання Контактної групи з питань оборони України на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю, пише Укрінформ, інформує Інфокурс.

"Під час сьогоднішньої зустрічі Контактної групи ми сфокусуємося на трьох ключових питаннях: протиповітряна оборона, боєприпаси та засоби забезпечення", - сказав він.

Глава оборонного відомства США наголосив, що Україна терміново потребує допомоги у захисті своїх громадян, інфраструктури та військ від російської ракетної загрози.

За його словами, під час засідання командувач Групи сприяння безпеці в Україні генерал Антоніо Агуто також розповість про "роботу з розбудови української бронетанкової бойової потужності".

"Ми також почуємо оновлену інформацію про наш прогрес у підтримці української техніки в довгостроковій перспективі", - додав глава Пентагону.

Окремо під час зустрічі міністр оборони України Олексій Резніков поінформує партнерів про розвиток ситуації на полі бою та найбільш нагальні оборонні потреби України.

Міністр оборони США наголосив, що Збройні Сили України "захищають свою країну і своїх співгромадян, але вони також захищають базовий принцип: що автократи не можуть просто так нападати на своїх менших сусідів".

Він додав, що від битви під Києвом до звільнення Херсону "Україна знову і знову демонструє силу вільного народу, який бореться за свої права".

"І Україна продовжуватиме так само хоробро боротися й надалі. І всі ми об'єдналися, щоб стати на захист України та на захист світу, заснованого на правилах і правах", - зазначив очільник американського оборонного відомства.

Він додав, що учасники "Рамштайну" виступають проти "путінського бачення світу, де тирани нападають на своїх мирних сусідів і намагаються нав'язати самопроголошені сфери впливу під дулами автоматів".

"Ця контактна група, як і раніше, керується моральними принципами. Разом ми забезпечимо, щоб Україна мала все необхідне для того, щоб жити у свободі. Разом ми будемо захищати міжнародний порядок, заснований на правилах, який забезпечує нам усім безпеку, і разом ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - запевнив Остін.

Нагадаємо: 21 квітня на базі американських ВПС "Рамштайн" у Німеччині у п’ятницю проходить 11 засідання Контактної групи з питань оборони України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Культура

Таня Муїньо зрежисує номер alyona alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024

Таня Муїньо — одна з найвідоміших українських кліпмейкерок.

01.05.2024 - 14:36

Arrow
Theme

Війна

Російські війська посилюють атаки на Лиманському, Авдіївському та Бахмутському напрямках - 87 боєзіткнень упродовж доби

На Новопавлівському напрямку ворог 18 разів намагався прорвати оборону.

01.05.2024 - 09:31

Arrow

Вас це може зацікавити