Генштаб підтвердив ураження аеродрому та засобів ПВО у Ліпецьку

Головна > Війна > Генштаб підтвердив ураження аеродрому та...
Author

Назар Лазебний

09.08.2024, 10:25
Shares

2

Views

350

Атака на аеродром Липецька: як відреагувала російська влада
Після атаки БпЛА у Липецьку пролунала серія вибухів, glavcom.ua

Військовий аеродром у Ліпецьку та засоби ППО російських окупантів успішно уражено Силами оборони України.

Генеральний штаб ЗСУ підтвердив ураження.

"Сьогодні вночі Сили оборони України завдали удару по аеродрому "Ліпецьк" (Ліпецька область, РФ). В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища" - йдеться у повідомленні.

Повідомляється про фіксацію декількох джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація.

Зазначається, що на аеродромі "Ліпецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф.

Результати ураження уточнюються.

Окрім цього, наші підрозділи завдали ударів по зенітних ракетних дивізіонах рф на тимчасово окупованій території Донецької області.

"Зокрема, бойова робота здійснювалася по трьох радарах противника: двох – від комплексів С-350 та одному С-300. Підтверджено точне влучання та знищення одного радару ЗРК С-350. Щодо інших двох цілей інформація наразі уточнюється. Водночас, зафіксовано припинення роботи всіх трьох радарів ворога після ударів", поінформували у Генштабі.

До бойової роботи були залучені підрозділи ракетних військ, Сил спеціальних операцій, сили й засоби Служби безпеки України та Сил безпілотних систем Збройних Сил України.

Раніше РБК-Україна з посиланням на джерела в СБУ повідомляло,що на аеродромі перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та склади з понад 700 керованими авіабомбами.

Атака українських дронів спричинила потужний вибух, який викликав ланцюгову детонацію і масштабну пожежу на значній частині аеродрому. Місцева влада підтвердила факт детонації та оголосила евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

Зазначається, що більшість літаків, розміщених на аеродромі "Липецьк-2", не встигли злетіти до удару.

"СБУ у співпраці із Силами оборони продовжує методичну роботу зі знищення авіаційної логістики росіян, щоб у ворога не було можливості бомбардувати керованими авіабомбами (КАБ) українські міста. На початку серпня ми знищили винищувачі та авіабомби на аеродромі "Морозовськ", а сьогодні черга дійшла до "Липецька-2", - повідомило джерело в СБУ.

Нагадаємо: Губернатор Липецької області Ігор Артамонов. повідомляв, що Липецьк зазнав масованої атаки українських БПЛА, внаслідок чого відбулася детонація вибухових об'єктів. Для ліквідації наслідків детонації вибухонебезпечних об'єктів запроваджується режим НС.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог атакує на 12 напрямках, найактивніше на Покровському та Курахівському - 86 атак за добу

Загалом, протягом минулої доби зафіксовано 187 бойових зіткнень.

19.09.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Війна

ППО вночі збила 46 із 52 дронів-камікадзе, які РФ використала для атаки

Також, внаслідок протидії, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей.

18.09.2024 - 10:55

Arrow

Вас це може зацікавити