Геймерський світ та кіноіндустрія стають ще ближчими

Головна > Енергетика > Геймерський світ та кіноіндустрія стають...
Author

Марія Куренко

19.05.2023, 08:27
Shares

3

Views

1 096

Нещодавній вихід серіалу Last of Us за мотивами однойменної гри був високо оцінений в усьому світі, а автори серіалу одразу ж повідомили, що другий сезон їхнього проєкту вже у розробці. Це далеко не перший випадок, коли комп'ютерна гра виходить за рамки звичного середовища та отримує нове життя на телеекранах. Вистачає і зворотних сценаріїв, проте вони зазвичай зустрічаються із меншим ажіотажем.

Як ігри отримують друге життя

Індустрія комп'ютерних ігор в останнє десятиріччя зробила декілька впевнених кроків вперед та значно збільшила свою аудиторію. Геймпади до рук бере все більше людей різних вікових категорій, а сама гра перестала сприйматися, як дитяча розвага. Така ж тенденція спостерігається і у сфері азартних ігор, де гравці обирають грати у слоти на реальні гроші, і в обидвох випадках свою роль зіграв відчутний технологічний прогрес та нові можливості у грі.

Справжньою тенденцією останніх років стає тісне переплетення ігрового світу та кіноіндустрії. Зокрема останні хіти від Playstation все частіше приваблюють продюсерів великого кіно та серіалів. Одним із перших гучних проєктів, який став результатом такої співпраці, стала стрічка Анчартед, що вийшла у прокат у 2022 році. Для тих, хто не знайомий із серією ігор Uncharted на Playstation, яка налічує аж 4 частини, зрозумілим буде наступний опис гри та фільму - це пригодницький бойовик про пригоди головного героя Натана Дрейка, такого собі сучасного Індіана Джонса з елементами Лари Крофт.

Хоча фільм фактично і повторює сюжет гри, автори доповнили його новими захоплюючими деталями.

Якщо ми згадали про Last of Us, продовження якого очікує весь світ, то не можна не пригадати ще один проєкт від Netflix, заснований на серії ігор про Відьмака. Власне, і комп'ютерна гра не є ексклюзивною історією Playstation та спирається на книжки Анджея Сапковскього, проте серіал пов'язують саме з нею.

На що чекати глядачам у майбутньому

Нещодавно Netflix оприлюднив трейлер нового сезону Відьмака, тож ті глядачі, кому перший сезон видався закоротким, своє отримають. А геймерам у цьому плані пощастило менше - після розкішної третьої частини студія розробників робила досить туманні заяви щодо наступної номерної частини, проте сьогодні, здається, остаточно дала зрозуміти, що очікувати її не варто.

Екранізація ще одного хіта від Playstation вже у розробці - фільм за мотивами гри Ghost of Tsushima вже готується, а за деякими джерелами глядачі можуть побачити його вже восени 2023 року. Цікаво, що його планується зняти повністю японською мовою із субтитрами. Свою екранізацію матиме і легендарний Twisted Metal, гра, що стала однією з візитівок Playstation ще у середині нульових.

Щодо ігор, які з'явилися за мотивами кінострічок, то тут прикладів вистачає:

  • Це і нещодавній Hogwarts Legacy у світі Гаррі Поттера;
  • Alien: Isolation за мотивами “Чужого”;
  • Обидві частини STAR WARS Jedi: Survivor;
  • Або ж The Lord of the Rings: Gollum, яка ще навіть не отримала дати релізу.

Своє продовження у кіно отримують не лише сюжетні комп'ютерні ігри. Класичним прикладом вважається легендарний Mortal Kombat, який породив як мінімум три самостійних кінострічки, остання з яких з'явилася у 2021 році.

Така тісна співпраця з маркетингової точки зору вигідна обом сторонам - геймери залюбки дивляться на результат роботи режисерів, а глядачі з цікавістю йдуть купувати гру за мотивами улюбленого фільму, тож попереду нас чекає чимало таких колаборацій.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити