Газпром повідомив фінську державну газову компанію про припинення постачання газу

Головна > Бізнес > Газпром повідомив фінську державну газо...
Author

Олександр Талов

20.05.2022, 14:49
Shares

3

Views

241

Газпром повідомив  фінську державну газову компанію про припинення постачання газу

censor.net

Російський "Газпром" повідомив фінську державну компанію Gasum про припинення постачання газу з 07:00 21 травня 2022 року.

Про це повідомила пресслужба Gasum, інформує Інфокурс

"Дуже прикро, що поставки природного газу за нашим контрактом на постачання зараз закінчаться. Проте ми ретельно підготувалися до цієї ситуації, і якщо не буде збоїв у газотранспортній мережі, ми зможемо постачати газ всім нашим клієнтам у найближчі місяці", – заявила президент Gasum Міка Вільянен.

Додатково пресслужбою було повідомлено, що протягом наступного літнього сезону Gasum намагатиметься забезпечити доступність природного газу своїм фінським споживачам через газопровід Balticconnector.

У Компанії додали, що газозаправні станції в районі газової мережі Gasum також працюють у штатному режимі.

Раніше енергетична компанія Gasum вирішила подати до суду на російську компанію "Газпром експорт" через вимогу платити за газ у рублях. Gasum має довгостроковий контракт на постачання газу з російським "Газпром експортом". У квітні російська компанія надіслала листа, в якому вимагала, щоб надалі платежі, узгоджені в контракті на постачання, відбувалися в рублях замість євро. Крім того, "Газпром експорт" висунув Gasum та інші претензії у зв'язку з угодою. Gasum не прийняв вимоги "Газпром експорту" щодо переходу на рублеві платежі.

Віцепрезидент Європейської комісії Франс Тіммерманс заявив, що європейські компанії мають оплачувати російський природний газ виключно в євро, бо російський центральний банк перебуває під санкціями і оплата в рублях буде їхнім порушенням. У Єврокомісії також наголошують, що оплата за газ з Росії в рублях порушить санкції ЄС. Проте значна кількість експертів вважає, що інструкції про сплату є не точні.

Нагадаємо: Як раніше поідомляли ЗМІ, кілька європейських компаній розрахувалися за постачання російського газу в рублях, і ще двадцять компаній відкрили рахунки в Газпромбанку, після того як 31 березня Путін підписав указ про новий порядок розрахунків за постачання природного газу з "недружніми країнами. Згідно указу, для оплати рахунків за постачання газу західні країни мають відкрити рублеві рахунки в російських банках.

18 травня ФІнляндія разом зі Швецією подали свої заявки на вступ до НАТО.

Ключові фінські політики заявляли, що вважають можливим факт припинення постачання газу росією після рішення Фінляндії щодо вступу в Альянс.

Наприкінці квітня "Газпром" припинив також постачання газу в Польщу й Болгарію.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити