ФСБ РФ заявила про затримання 106 членів неонацистського угрупування, яке в РФ пов'язують з Україною

Головна > Закон > ФСБ РФ заявила про затримання 106 членів...
Author

Назар Лазебний

13.12.2021, 09:57
Shares

0

Views

473

ФСБ РФ заявила про затримання 106 членів неонацистського угрупування, яке в РФ пов'язують з Україною

ФСБ РФ

ФСБ Росії заявляє про затримала у 37 російських регіонах 106 нібито прихильників "українського неонацистського угруповання "М.К.У".

Про це повідомляється на сайті ФСБ РФ.

"Федеральною службою безпеки Російської Федерації у взаємодії з Міністерством внутрішніх справ Російської Федерації та Слідчим комітетом Російської Федерації проведено оперативно-розшукові заходи та слідчі дії щодо виявлених у 37 регіонах Російської Федерації 106 прихильників українського неонацистського молодіжного угруповання "М.К.У.", створеного громадянином України Красновим Єгором, 2000 р.н. (ДСУ СК Росії стосовно Є.Краснова розслідується кримінальна справа за ч. 4 ст. 33, ч. 2 ст. 105 КК Росії, оголошений у міжнародний розшук), що діє під заступництвом українських спецслужб", - повідомила в понеділок пресслужба ФСБ.

Метою операції нібито було запобігання акції, в рамках якої планувались напади на освітні заклади.

Серед затриманих - три адміністратори інтернет-сторінок цієї організації. Ще двоє затриманих – підозрюються у підготовці збройних нападів на освітні установи.

Повідомляється також, щов Пензенській області та Республіці Комі припинено злочинну діяльність афілійованих з "М.К.У." двох екстремістських груп, чисельністю п'ять та вісім осіб відповідно.

Нагадаємо: Як повідомляло BBC, 10 січня 2020 року 19-річного Краснова було затримано українською поліцією після того, як він із двома друзями напав з ножем на молоду людину на набережній у Дніпрі. З того часу він утримується у дніпропетровському СІЗО в очікуванні суду.

Протягом року ФСБ кілька разів заявила про затримання громадян РФ за підозрою в причетності до радикального угрупування "М.К.У.", начебто пов'язаного з Україною.

За визначенням російських ЗМІ, "М.К.У" - це створена у 2018 році в Україні організація неонацистського напрямку під назвою "Маніяки. Культ убивць".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити