Французька TotalEnergies бере участь у постачанні гасу для російських винищувачів – Le Monde

Головна > Політика > Французька TotalEnergies бере участь у п...
Author

Ольга Фединчік

24.08.2022, 20:50
Shares

0

Views

706

Французька TotalEnergies бере участь у постачанні гасу для російських винищувачів – Le Monde

ukrmilitary.com

Французький нафтовий гігант TotalEnergies має частку в 49% у компанії "Тернефтегаз", 51% якого належить російському "Новатеку". "Тернефтегаз" постачає газовий конденсат для виробництва авіапального, що його, ймовірно, використовують російські винищувачі в Україні.

Про це пише Le Monde, інформує Інфокурс.

TotalEnergies, на відміну від західних конкурентів, продовжує діяльність у рф і не тільки експортує газ до Європи, чим часто виправдовує свою присутність у росії.

"Компанія отримує дохід від продажу газового конденсату, який після перетворення на керосин (гас) заправляє російські літаки, що бомблять Україну", – йдеться у повідомленні.

Нафтовий гігант разом із місцевим партнером "Новатек" керує родовищем, з якого видобувають газовий конденсат, що після перетворення на гас використовується для заправляння російських бойових літаків, які беруть участь у війні в Україні.

Завдяки інформації, зібраній неурядовою організацією Global Witness і отриманій з фінансової бази даних Refinitiv, Le Monde вдалося відстежити ланцюг постачань, який веде від газового родовища "Термокарстове" в Сибіру до двох військових авіабаз (Морозовська і Мальчево), на кожній з яких розміщена ескадрилья багатоцільових винищувачів.

Саме їх Amnesty International та Human Rights Watch звинувачують у завданні ударів по мирному населенню України, зокрема в обстрілі Маріупольського театру 16 березня.

"російські літаки, які, швидше за все, здійснили атаку, – це багатоцільові бойові літаки СУ-25, СУ-30 або СУ-34, які дислокуються на прилеглих аеродромах", - зазначають в Amnesty International.

Французька компанія, яка публічно засудила російське вторгнення в Україну (але не переклала це засудження російською на своєму сайті), мінімізує свою роль в розробці газового конденсату. TotalEnergies заявила, що «не бере участі в ухваленні рішень про видобуток конденсату "Новатек" і "не контролює його продажів".

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити