Франція та Німеччина застерегли РФ від нової агресії проти України у спільній заяві міністрів закордонних справ

Головна > Столиця > Франція та Німеччина застерегли РФ від н...
Author

Назар Лазебний

16.11.2021, 12:16
Shares

2

Views

1 287

Франція та Німеччина застерегли РФ від нової агресії проти України у спільній заяві міністрів закордонних справ

Глави МЗС Франції та Німеччини - Жан-Ів Ле Дріан (ліворуч) та Хайко Маас

AFR

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Жан-Ів Ле Дріан та Хайко Маас підписали спільну заяву за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Заява оприлюднена на сайті МЗС Франції.

Документ містить попередження про "серйозні наслідки" для РФ у разі подальших спроб підірвати територіальну цілісність України.

"Ми, міністри закордонних справ Німеччини та Франції, сьогодні зустрілися у Брюсселі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою на полях міністерської зустрічі Східного партнерства. Німеччина та Франція підтвердили свою незмінну підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України",- йдеться у заяві.

Обидва міністри закликали Росію до стриманості та бути прозорою щодо своєї військової діяльності.

"Будь-яка подальша спроба підірвати територіальну цілісність України матиме серйозні наслідки", - йдеться у заяві.

Разом з тим міністри закликали Україну зберігати стриманість. Вони зазначили, що вже навесні 2021 року Україна внесла значний внесок у деескалацію напруженості, незважаючи на агресивну російську риторику та недостатню прозорість з боку Росії з огляду на її міжнародні зобов’язання.

"Ми висловили стурбованість погіршенням безпекової ситуації на Донбасі. Ми закликали Україну продовжувати повну реалізацію Мінських домовленостей і продовжувати свою участь у переговорах у Нормандському форматі. Ми залишаємось відданими досягненню врегулювання конфлікту на основі Мінських угод. Ми шкодуємо про нову відмову Росії провести зустріч на рівні міністрів закордонних справ у Нормандському форматі і ще раз підтверджуємо готовність до конструктивної та змістовної зустрічі та дискусій. Ми знову закликаємо Росію зробити те ж саме для досягнення міцного миру на Донбасі", - йдеться у заяві.

Також у заяві зазначається, що Німеччина, Франція та Україна продовжуватимуть обмін і тісну координацію з усіх питань, що становлять спільний інтерес та викликають стурбованість.

Раніше сьогодні президент Еммануель Макрон під час телефонної розмови з російським колегою Володимиром Путіним заявив, що Франція готова захищати територіальну цілісність України.

Нагадаємо: 12 листопада під час зустрічі міністрів закордонних справ й оборони Росії та Франції російські представники отримали попередження про серйозні наслідки в разі нової агресії проти України.

Повідомлення про чергове нарощення російської техніки на українських кордонах почали зʼявлятися в жовтні. Минулого тижня Президент Володимир Зеленський визнав, що РФ накопичила війська поблизу нашої держави. За його даними, йдеться про понад 100 тис. військових.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Протягом минулої доби на фронті відбулося 95 бойових зіткнень.

Також продовжує тиснути на Авдіївському та Бахмутському напрямках.

10.05.2024 - 09:04

Arrow
Theme

Міжнародне

Сі Цзіньпін прибув з візитом до Угорщини, де обговорить з Орбаном війну в Україні та інфраструктурні проєкти - Reuters 

Очікується, що Угорщина та Китай, які відзначають 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин, підпишуть від 16 до 18 нових угод про співпрацю.

09.05.2024 - 10:47

Arrow

Вас це може зацікавити