Франція страхуватиме від воєнних ризиків компанії, які готові інфестувати у відбудову України

Головна > Економіка > Франція страхуватиме від воєнних ризиків...
Author

Марія Куренко

02.10.2023, 13:11
Shares

1

Views

795

Інвестиційний клімат України: чому все так погано
money.comments.ua

Французька державна страхова компанія Bpifrance Assurance Export страхуватиме французькі компанії, які готові інвестували в Україну і брати активну участь у відбудові не чекаючи на завершення війни.

Як повідомляє Міністерство економіки України, йдеться про двосторонній механізм страхування інвестицій, інформує Інфокурс.

У міністерстві зазначили, що будь-яка компанія, яка працює за французьким законодавством і здійснює довгострокові інвестиції за кордоном в нову або існуючу компанію, або будь-яка кредитна установа, яка надає банківський кредит іноземному підрозділу, має право на це інвестиційне страхування. Воно захищає інвесторів або кредитні установи, які виділяють інвестиційні позики, від ризиків пошкодження майна або невиплат, не передачі, експропріації чи політичного насильства. Страхування покриває до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості.

За словами першого віцепрем’єра-міністра економіки Юлії Свириденко, французьке експортно-кредитне агентство почало надавати гарантії для компаній, які зацікавлені у відбудові України.

"Ми бачимо пожвавлення зацікавленості з боку французького комерційного сектору у роботі в Україні, тому це рішення – сигнал для французьких компаній про те, що можуть активніше виходити на український ринок", – зазначає Свириденко.

Згідно із повідомленням, Франція продовжує перемовини з партнерами щодо підтримки економіки України та мобілізації фінансових інструментів для відновлення.

Нагадаємо: На початку січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду повідомив, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують 700 млрд доларів.

У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до 411 млрд. доларів. Ця цифра у 2,6 раза перевищує очікуваний ВВП України у 2022 році.

За даними обласних військових адміністрацій, на початок травня цього року зруйновано або пошкоджено майже 18 500 багатоповерхових житлових будинків і понад 142 000 приватних садиб.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити