Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки CAESAR

Головна > Енергетика > Франція надасть Україні самохідні артиле...
Author

Марія Куренко

22.04.2022, 15:22
Shares

0

Views

763

Франція надасть Україні самохідні артилерійські установки CAESAR

Президент Франції Еммануель Макрон

DANIEL FOURAY/ouest-france.fr

Франція направить Україні самохідні артилерійські установки CAESAR.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон повідомляє французьке видання Ouest-France,інформує Інфокурс.

"Позавчора мав розмову із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Ми, як і раніше, поставляємо суттєве озброєння: від "Міланів" до "Цезарів" та ще кілька видів зброї. Я вважаю, що ми повинні продовжувати йти цим шляхом", – цитує видання президента Макрона.

Коли та у якій кількості Україна отримає САУ президент Франції не повідомив.

Як зазначив Макрон, тактика Франції та Німеччини полягає у тому, щоби максимально допомогати українцям та при цьому "не стати стороною конфлікту".

Самохідна артилерійська установка CAESAR, яка створена і виробляється французькою компанією Nexter, одна з найпопулярніших у світі колісних САУ.

Вона перебуває на озброєнні Франції, Саудівської Аравії, Таїланду та Індонезії, а також замовлена Данією. Загалом випущено понад 270 одиниць CAESAR, зазначає профільний ресурс Defense Express.

155-мм гармата CAESAR TR F1 забезпечує вогонь на відстані близько 20 км, а при пострілі активно-реактивним снарядом – близько 40-50 км.

Фото: САУ CAESAR/Defense Express

За точність відповідає комп'ютеризована система керування вогнем з використанням супутникової навігації, яка проводить наведення на ціль в автоматичному режимі. Темп вогню, завдяки частковій автоматизації заряджання, складає 6 пострілів за хвилину.

У якості шасі обрано шасі 6х6 Renault Sherpa 10, яке дозволяє рухатись дорогами зі швидкістю до 80 км/год.

Нагадаємо: Міністерство оборони Німеччини виключило все важке озброєння зі списку про надання озброєння, направленого Україною, попри те, що німецька промисловість готова поставити багато озброєнь у короткостроковій та середньостроковій перспективі. На вимогу канцелярії Олафа Шольца Міноборони почало скорочувати списки і в результаті з них зникло все важке озброєння, яке німецька промисловість хотіла продати Україні. З 15 початкових запитів України на озброєння залишилося лише три, причому деякі з них мають альтернативи.

Як повідомило німецьке видання Spiegel Канцлеру Німеччини Олафу Шольцу може загрожувати відставка через відмову постачати Україні важке озброєння.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Сили оборони знищили 28 "шахедів" у семи областях України 

Також минулої доби на Херсонському напрямку було знищено розвідувальний БпЛА "Supercam" та ударний "Ланцет", а на Одещині розвідувальний безпілотник "...

21.05.2024 - 08:58

Arrow
Theme

Енергетика

Дефіцит електроенергії зменшився через потепління, але досі суттєвий - можливі відключення ввечері

Графіки погодинних відключень можуть бути застосовані при перевищенні визначених обсягів лімітів споживання.

20.05.2024 - 13:12

Arrow

Вас це може зацікавити