Фінські прикордонники пропонують будувати паркан на кордоні з рф

Головна > Культура > Фінські прикордонники пропонують будуват...
Author

Марія Куренко

27.09.2022, 14:31
Shares

1

Views

863

Фінські прикордонники пропонують будувати паркан на кордоні з рф

news.ru

Прикордонна служба Фінляндії рекомендує побудувати паркан на кордоні з росією. Максимальна довжина огорожі — 260 кілометрів, вона може коштувати країні кілька сотень мільйонів євро.

Про це пише Yle інформує Інфокурс.

Улітку у Фінляндії змінили Закон про прикордонну службу, зокрема дозволили будувати стаціонарні загородження. Прикордонна служба вже обстежила точки, де паркан був би корисним.

"Ніхто не думає, що весь кордон протяжністю 1 300 кілометрів буде огороджений. Є області, де ризик вищий — це території, де по обидва боки кордону є населені пункти, через які проходять дороги», — зазначила міністр внутрішніх справ Кріста Мікконен.

Мікконен заявляє, що з політичного погляду з цього питання необхідна спільна думка уряду, оскільки рішення є справою не тільки Міністерства внутрішніх справ. Паркан вимагає витрат, які залежать, наприклад, від довжини паркану.

"Прикордонна служба склала цей план, ідеться не лише про паркан... Ми знаємо, що барʼєри на прикордонних переходах і критичних точках можуть бути корисними. Я вважаю важливим розглянути це питання", — сказала Мікконен.

Після початку повномасштабної війни росії в Україні Фінляндія збільшила ресурси органів безпеки, особливо сил оборони та прикордонної охорони. Також країна збільшила обсяги підготовки прикордонників.

Нагадаємо: 21 вересня путін оголосив у росії часткову мобілізацію, підтримав проведення псевдореферендумів на окупованих територіях України та пригрозив ядерною зброєю в разі нападу на рф.

Від 21 вересня на кордон Фінляндії та росії приїхали багато росіян, які втікають від оголошеної путіним часткової мобілізації.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити