Фільм Лозниці "Бабин Яр. Контекст" визнаний кращим документальним фільмом Каннського кінофестивалю

Головна > Політика > Фільм Лозниці "Бабин Яр. Контекст" визн...
Author

Марія Куренко

19.07.2021, 10:16
Shares

1

Views

1 112

 Фільм Лозниці

Режисер Сергій Лозниця

fakty.com.ua

Фільм українського режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст", знятий за підтримки Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр", отримав відзнаку на Каннському кінофестивалі - спеціальний приз журі премії "Золоте око".

Про це повідомляється на сторінці меморіального центру у фейсбуці.

"Золоте око" - це нагорода для документальних фільмів. З 2015 року вона присуджується за кращий документальний фільм, який бере участь в одній із секцій фестивалю.

Фото: babynyar.memorial/facebook.com

"Я дякую Каннському фестивалю за запрошення показати фільм на цій прославленій сцені. Я дякую шанованим членам журі за підтримку та високу оцінку нашої роботи. Я дякую Меморіальному центру Голокосту «Бабин Яр» за можливість зробити цей фільм. Я дякую моїй чудовій команді. Сподіваюся, що ця нагорода допоможе фільму досягти більш широкої аудиторії по всьому світу. Та, звичайно, я сподіваюся, що цей фільм буде показаний в Україні та стане предметом змістовної розмови. Така розмова особливо важлива для країни, на території якої 80 років тому відбулися ці трагічні події. Велике дякую!", - зазначив режисер Сергій Лозниця.

Всесвітня прем’єра документального фільму "Бабин Яр. Контекст" відбулася на Каннському кінофестивалі 11 липня в програмі "Спеціальний показ". Уже восени цей фільм зможе побачити й український глядач в рамках заходів, приурочених до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Це сьомий фільм Сергія Лозниці, запрошений до офіційної програми Каннського фестивалю. Ігрові фільми Лозниці "Щастя моє" (2010), "В тумані" (2012) і "Лагідна" (2017) брали участь у головному конкурсі фестивалю.

Фільму "Донбас" (2018) був присуджений приз за кращу режисуру програми "Особливий погляд", а документальні фільми "Майдан" (2014) і "Відбиття" (2014) були представлені в програмі "Спеціальний показ".

Нагадаємо: Фільм Сергія Лозниці про похорон Сталіна потрапив у список найкращих стрічок року за версією The Guardian.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

На фронті упродовж доби відбулося 97 боєвих зіткнення

Ворог завдав 2 ракетних та 83 авіаційних удари, здійснив 101 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах...

07.05.2024 - 09:48

Arrow
Theme

Енергетика

Росіяни завдали удару по критичній інфраструктурі Сумької області, наразі вона працює на аварійному живленні

Розгорнуті та готові надавати допомогу пункти незламності.

06.05.2024 - 10:39

Arrow

Вас це може зацікавити