ФБР розслідує напад на Трампа як внутрішній тероризм

Головна > Міжнародне > ФБР розслідує напад на Трампа як внутріш...
Author

Назар Лазебний

15.07.2024, 07:38
Shares

2

Views

497

ФБР: сотни ошибок криминалистов играли на руку обвинению - BBC News Русская  служба
bbc.com

Федеральне бюро розслідувань США заявило в неділю, що агенти розслідують стрілянину на мітингу Трампа як імовірний внутрішній терористичний акт і замах на вбивство.

Про це повідомляє The New York Times.

ФБР досліджує записи в соцмережах та майно чоловіка, який стріляв у Дональда Трампа, намагаючись визначити мотиви його дій.

Правоохоронці зазначили, що вони не знайшли жодних ознак того, що 20-річний стрілець Томас Метью Крукс із Бетель-Парку, штат Пенсильванія, був частиною якоїсь більшої змови.

Окрім того, представники ФБР повідомили, що не виявили доказів проблем із психічним здоров'ям у стрільця. За їхніми словами, його телефон, напівавтоматична гвинтівка AR-15 і імовірний вибуховий пристрій, знайдений серед речей, були відправлені в лабораторію ФБР у Квантіко, штат Вірджинія.

За інформацією правоохоронців, сім'я нападника співпрацює зі слідством.

Нагадаємо: Внаслідок стрілянини, що сталася в суботу в Пенсильванії під час мітингу Трампа, загинула одна особа, Експрезидент отримав незначне ушкодження, ще двоє людей зазнали серйозних поранень. Стрільця ліквідував снайпер Секретної служби.

Трамп заявив, що куля пробила йому праве вухо.

Стрілець, який намагався вбити колишнього президента США Дональда Трампа, був ідентифікований як 20-річний Томас Метью Крукс з Бетел-Парку, штат Пенсильванія.

Чоловік сидів на даху виробничого заводу більш ніж в 119 метрах від сцени. Стрільця ліквідували снайпери спецслужб. Пізніше було знайдено його гвинтівку.

У зверненні до нації президент Джо Байден закликав американців до єдності – попри всі політичні розбіжності – на тлі замаху на вбивство Трампа.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Громадські об’єднання США закликали Держдеп використати виділені Україні мільярди доларів, які можуть “згоріти” у кінці вересня

До Держдепу звернулися, зокрема, такі організації, як Nova Ukraine, Leleka Foundation та 107 відділення Союзу українок Америки.

05.09.2024 - 10:36

Arrow

Вас це може зацікавити