FATF безстроково призупинила членство Росії

Головна > Бізнес > FATF безстроково призупинила членство Ро...
Author

Ольга Фединчік

24.02.2023, 16:55
Shares

3

Views

238

FATF безстроково призупинила членство Росії

Сергій Марченко/facebook.com

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF) безстроково призупинила членство рф.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, інформує Інфокурс.

"Маємо історичне рішення. FATF призупинили участь рф у списку країн-членів організацї. Цьому рішенню передувала надзвичайна робота Міністерства фінансів України та Держфінмоніторингу: від початку повномасштабної війни рф проти України, загалом направили більше 200 звернень до країн-членів FATF, та різноманітних міжнародних організацій, щодо підтримки виключення рф із FATF та включення її до санкційного списку FATF", - написав він у Фейсбуці.

FATF визнала дії росії неприйнятними, такими, що суперечать основним принципам організації та порушують зобовʼязання членів організації щодо міжнародного співробітництва та взаємної поваги, прокоментував рішення міністр фінансів Сергій Марченко.

"Призупинення членства рф у FATF є чітким сигналом, що всі субʼєкти повинні проявляти надзвичайну обережність, намагаючись здійснювати будь-які транзакції з російською фінансовою системою", – наголосив він.

Нагадаємо: Раніше міністр Марченко закликав FATF додати росію до чорного списку країн високого ризику. За словами голови Мінфіну, рф співпрацює з численними терористичними організаціями, включно з групою Вагнера. Нещодавно США включили групу Вагнера до так званого списку транснаціональних злочинних організацій. ЄС також наклав санкції на групу Вагнера та кількох її членів.

FATF – це асоціація 39 країн із протидії відмиванню брудних грошей і фінансуванню тероризму, до якої входять США, Німеччина, Китай, а також Росія. Асоціація здійснює оцінки відповідності національних систем цим стандартам. Її заснували в 1989 році, штаб-квартира знаходиться в місті Париж. Пленарне засідання FATF під час якого приймаються рішення, проводиться тричі на рік. Із понеділка по пʼятницю протягом цього тижня відбувалося чергове пленарне засідання делегатів країн-учасниць FATF в Парижі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити