Естонія розробила план допомоги Україні на 120 мільярдів євро

Головна > Політика > Естонія розробила план допомоги Україні ...
Author

Назар Лазебний

13.03.2024, 12:22
Shares

2

Views

511

Це буде довга війна на виживання: інтерв'ю з канцлером Міноборони Естонії  Кусті Салмом | Інтерв'ю з України
Постійний секретар міністерства оборони Естонії Кусті Салм, rozmova.wordpress.com

У міністерстві оборони Естонії розробили план допомоги Україні на 120 млрд євро.

Про це заявив постійний секретар міністерства оборони Естонії Кусті Салм, повідомляєEuractiv.

Виділення 120 мільярдів євро на рік на військову допомогу Україні "це орієнтовна цифра того, чого має бути достатньо, щоб Україна виграла війну", — сказав Кусті Салм, постійний секретар Міністерства оборони Естонії.

В Естонії вважають, що запозичення з національних ринків чи з національних бюджетів - це "найкращий спосіб дати Україні те, що їй потрібно для перемоги у війні".

Наразі Естонія шукає 100 млрд євро для досягнення цієї мети.

Салм припустив, що частина цієї суми може бути профінансована за рахунок єврооблігацій, де Європейська Комісія могла б залучати кошти з фінансових ринків, тоді країни-члени ЄС виступали б гарантами.

Упродовж останніх кількох місяців естонські політики та офіційні особи неодноразово заявляли, що Україні для перемоги у війні необхідно, щоб її західні союзники інвестували 0,25% свого ВВП у військову допомогу країні, ґрунтуючись на стратегії, розробленій Естонією.

"Якби 50 з гаком країн, що входять до коаліції "Рамштайн", що надає військову підтримку Україні, витрачали такий відсоток, це становило б понад 120 мільярдів євро на рік. З цими грошима до 2025 року Україна досягне такого рівня, що зможе нав'язати РФ опір", - розповів постійний секретар міноборони Естонії.

Салм наголосив: навіть якщо ці кошти почнуть надходити до бюджетів зараз, потрібен майже рік для забезпечення поставок Україні потрібного рівня.

І до того ж, зазначив він, що західні союзники зараз витрачають на війну половину того, що витрачає Росія: "5,5 млрд доларів із Заходу, 10 млрд доларів з Росії".

Нагадаємо: Естонія виділятиме на військову підтримку України протягом чотирьох років по 0,25% валового внутрішнього продукту країни.

"Довгострокова військова підтримка України Естонією протягом наступних чотирьох років становитиме 0,25% від нашого ВВП. Закликаємо всі інші держави, що підтримують Україну, взяти на себе аналогічне зобов'язання", повідомила прем'єр-міністерка країни Кая Каллас на зустрічі глав держав і урядів у Парижі.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Пошкоджено обʼєкти критичної інфраструктури внаслідок ракетної атаки на Кіровоградську та Запорізьку області

Травмовано дитину 8 років. Руйнувань, за попередніми даними, зазнали 13 приватних будинків та майже 30 гаражів.

08.05.2024 - 09:22

Arrow
Theme

Політика

В "інавгурації" Путіна візьмуть участь представники семи країн ЄС, в тому числі Франції - Reuters 

У Держдепі США також заявили, що не відправлятимуть представника на "інавгурацію", проте Путіна досі вважають президентом.

07.05.2024 - 12:33

Arrow

Вас це може зацікавити