ЕМА рекомендувало внести тромбоз до переліку рідкісних побічних реакцій вакцини від Johnson & Johnson

Головна > Культура > ЕМА рекомендувало внести тромбоз до пере...
Author

Олександр Талов

20.04.2021, 18:38
Shares

2

Views

914

ЕМА рекомендувало внести тромбоз до переліку рідкісних побічних реакцій вакцини від Johnson & Johnson

news.gr

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) 20 квітня рекомендувало додати утворення згустків крові на тлі зниження кількості тромбоцитів до переліку дуже рідкісних побічних реакцій вакцини від компанії Johnson & Johnson.

Про це повідомляється на сайті EMA.

"На своєму засіданні 20 квітня 2021 року Комітет з безпеки EMA (PRAC) прийшов до висновку, що попередження про утворення незвичайних тромбів на тлі зниження кількості тромбоцитів повинно бути додано до інформації про продукт для вакцинації COVID-19 Johnson & Johnson. PRAC також прийшов до висновку, що ці явища слід віднести до дуже рідкісних побічних ефектів вакцини" - йдеться у повідомленні.

Комітет з оцінки ризиків у сфері фарманагляду EMA проаналізував усі повідомлення про випадки утворення тромбів у вакцинованих людей, зокрема вісім — зі Сполучених Штатів. Один із цих випадків призвів до смерті людини.

Усі випадки зафіксували в людей до 60 років протягом трьох тижнів після вакцинації, більшість із них — у жінок. Однак в EMA поки не можуть сказати точно, які люди належать до груп ризику.

У EMA також повідомили, що тромби утворювалися здебільшого в незвичайних місцях (вени головного мозку, черевна порожнина). Проаналізовані випадки були дуже схожі на ті, які спостерігали з вакциною від AstraZeneca.

Однак регулятор ЄС резюмував, що зниження кількості тромбоцитів одночасно з утворенням згустків крові після щеплення вакциною від Johnson & Johnson трапляються дуже рідко, тому переваги препарату все ще переважають над ризиками побічних ефектів.

Нагадаемо: Європейське медичне агентство (EMA) дійшло висновку, що між вакциною від коронавірусу AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Рада ухвалила закон про збільшення штрафів для ухилянтів

штрафи за порушення законодавства про мобілізацію виписуватимуть заочно.

09.05.2024 - 12:48

Arrow
Theme

Війна

Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заморожених активів РФ

Далі рішення ще має фіналізувати Рада ЄС.

08.05.2024 - 17:55

Arrow

Вас це може зацікавити