ЕМА повідомив про можливий зв'язок між запаленням серця і мРНК-вакцинами від ковіду

Головна > Банки > ЕМА повідомив про можливий зв'язок між з...
Author

Ольга Фединчік

09.07.2021, 16:17
Shares

2

Views

1 277

ЕМА повідомив про можливий зв'язок між запаленням серця і мРНК-вакцинами від ковіду

europeanpharmaceuticalreview.com

Європейське агентство з лікарських засобів заявило про можливий звязок між рідкісними випадками запалення серця та вакцинами проти ковіду від Pfizer і Moderna, а також порадив людям із історією хвороб крові уникати вакцинації препаратом J&J.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті ЕМА

Комітет з безпеки EMA заявив, що серцеві захворювання, міокардит і перикадит, повинні бути зазначені як можливі побічні ефекти двох мРНК-вакцин.

Згідно зі статистичними даними агентства, такі випадки в основному виникали протягом 14 днів після вакцинації, частіше після другої дози у більш молодих чоловіків. Такі самі висновки оприлюднили у минулому місяці представники охорони здоров'я США.

Також EMA не рекомендує людям з хворобою Кларксона, яка вражає капіляри, не вакцинуватися однодозовим препаратом J&J. Комітет також рекомендував додати в інформацію про вакцину синдром витоку капілярів в якості нового побічного ефекту вакцини разом з попередженням для підвищення обізнаності медичних працівників і пацієнтів про цей ризик.

"EMA підтверджує, що переваги всіх дозволених вакцин проти COVID-19 як і раніше переважують їх ризики, з огляду на ризик захворювання COVID-19 і пов'язаних з ним ускладнень, і, як показують наукові дані, вони скорочують смертність і госпіталізацію через COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо: Органи охорони здоров'я США планують оновити офіційну інструкцію до застосування м-РНК вакцин від коронавірусу Moderna і Pfizer для підлітків та молодих людей після виявлення можливого зв'язку із рідкісними випадками запалення серця.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог здійснив 22 безуспішні спроби прорвати оборону на Времівському напрямку

На Покровському напрямку противник здійснив 18 безуспішних спроб атакувати наші позиції. Бойові дії ще тривають, ситуація напружена.

16.05.2024 - 09:00

Arrow
Theme

Війна

Вночі росіяни завдали ракетного удару по Херсону

Минулої доби російські загарбники здійснили обстріли чотирьох населених пунктів Херсонської області, загинула одна людина.

15.05.2024 - 09:40

Arrow

Вас це може зацікавити