Ексвикладачку столичного вузу підозрюють у держзраді та вербуванні коригувальників у Київі та області

Головна > Бізнес > Ексвикладачку столичного вузу підозрюють...
Author

Олександр Талов

25.08.2022, 13:42
Shares

0

Views

925

Ексвикладачку столичного вузу підозрюють у держзраді та вербуванні коригувальників у Київі та області

Київська міська прокуратура

Печерською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру колишній викладачці столичного університету у державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів для отримання даних про розташування ЗСУ та Тероборони.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура, інформує інфокурс.

Зазначається, що за даними слідства, з лютого 2022 року підозрювана, перебуваючи на території країни-агресора та діючи на замовлення кураторів з рф, створила та адмініструвала у месенджері Тelegram низку груп. У цих групах жінка вербувала громадян України для отримання від них інформації про розташування та переміщення військовослужбовців Збройних Сил України та територіальної оборони м. Києві та Київській області.

За попередніми даними, вказана громадянка завербувала більше 10 осіб, які, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи визначених ділянок у м. Києві та Київській області та фотографували місця дислокації та пересування українських військовослужбовців, після чого ці відомості передавались кураторам з силових структур російської федерації.

Крім того, на своїй сторінці Vkontakte та на каналі YouTube поплічниця окупантів викладала відео та поширювала дописи, які за своїм змістом виправдовували збройну агресію російської федерації проти України та визнавали правомірною.

Також у цих повідомленнях жінка закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу й захоплення державної влади в Україні.

На даний час вказаній громадянці повідомлено про підозру:

  • за ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу);
  • ч. 2. ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) КК України.

Одному з членів групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) КК Украіни.

Крім того, до суду передано обвинувальний акт щодо третього підозрюваного за ч. 2. ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Енергетика

Обмеження постачання електрики можуть тривати до вересня - радник Шмигаля

Зима буде "невідворотньо важкою" і шансів на відновлення знищеної за два місяці генерації у повному обсязі немає, зазначив Бойко.

16.05.2024 - 15:22

Arrow
Theme

Політика

Блінкен підчас візиту до Києва оголосив про нову військову та фінансову допомогу Україні на 2 млрд доларів

США виділять Україні новий пакет фінансової і військової допомоги на 2 млрд доларів.

15.05.2024 - 15:18

Arrow

Вас це може зацікавити