Екскерівник Миколаївської окружної прокуратури отримав довічне за держзраду

Головна > Енергетика > Екскерівник Миколаївської окружної проку...
Author

Ольга Фединчік

28.06.2023, 17:54
Shares

2

Views

1 191

Екскерівник Миколаївської окружної прокуратури отримав довічне за держзраду

Геннадій Герман

mipl.org.ua

Екскерівника Миколаївської окружної прокуратури визнали винним у державній зраді і засудили до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, інформує Інфокурс.

"За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори просили максимально можливе покарання ‒ довічне ув’язнення.

"Суд, врахувавши наявні доводи та позиції обох сторін, призначив йому покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацію належного майна", - підкреслили в Офісі генпрокурора.

У суді довели, що на початку березня 2022 року колишній керівник окружної прокуратури з власної ініціативи сприяв державі-агресору у веденні війни проти України.

За даними правоохоронців, екскерівник Миколаївської окружної прокуратури Генадій Герман передавав спецслужбам рф за завданням кураторів інформацію про наслідки обстрілів Миколаївщини, кількість загиблих і поранених, паролі для проходження блокпостів, персональні дані військовослужбовців, фіксував роботу ДСНС з ліквідації обстрілів, збирав та надавав інформацію про місце дислокації військових підрозділів.

За повідомленням СБУ, служба щоб задокументувати зрадника провела спецоперацію, в тому числі з імітації злочину. Через підставну особу українська спецслужба передала фігуранту імітовані списки загиблих військовослужбовців ЗСУ. Через декілька днів ці списки уже було зафіксовано у представника РФ, за яким також стежила СБУ.

У результаті обшуків у фігуранта вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку та флеш-носії, які містять докази його протиправної діяльності.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км Сирський

Попереду будуть важкі бої й ворог до цього готується, зауважив Сирський.

17.05.2024 - 12:22

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли щонайменше 13 населених пунктів Донеччини, є загиблі.

З лінії фронту евакуйовано 342 людини, у тому числі 20 дітей.

16.05.2024 - 11:36

Arrow

Вас це може зацікавити