Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголошено в розшук -НАБУ

Головна > Бізнес > Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголо...
Author

Назар Лазебний

24.10.2022, 13:47
Shares

1

Views

307

Ексголову Нацбанку Кирила Шевченка оголошено в розшук -НАБУ

pravda.com.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Національного банку Кирила Шевченка у справі про розкрадання 200 мільйонів гривень в Укргазбанку.

Про це йдеться в повідомленні НАБУ, Інформує Інфокурс.

"Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних у кримінальному провадженні № 52019000000000143 від 20.02.2019 за фактами вчинення службовими особами АБ «Укргазбанк», у складі організованої групи, розтрати коштів цього банку, шляхом зловживання службовим становищем, та службового підроблення", - йдеться у повідомленні бюро.

У розшук також оголосили одного із заступників голови правління Укргазбанку та заступника директора департаменту по роботі з корпоративними віп-клієнтами цієї держустанови — Дениса Чернишова та Олену Хмеленко.

Фото: НАБУ

"Про підозру їм повідомили ще на початку жовтня, однак у спеціальному порядку, бо місцеперебування цих осіб було невідоме. Відтоді підозрювані ігнорували виклики до слідчого, через що їх було оголошено в розшук", — повідомили в НАБУ.

Нагадаємо: 4 жовтня колишній голова НБУ Кирило Шевченко подав у відставку, як повідомлялося "з причин, повʼязаних зі здоровʼям". Президент схвалив це рішення.

Уже 6 жовтня НАБУ повідомило про підозру Шевченку. Справа стосується періоду, коли він був головою правління Укргазбанку. Ідеться про схему виводу 206 мільйонів гривень протягом 2014—2019 років. Цього ж дня Верховна Рада звільнила Шевченка з посади голови Нацбанку.

7 жовтня Андрій Пишний став новим головою Національного банку. За його призначення проголосували 290 депутатів у залі Верховної Ради.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Війна

Російські війська зранку гатили по акваторії Очаківської громади на Миколаївщині

Вчора пообіді ворог атакував Миколаївський район ракетою типу Х-59, пошкоджень зазнав обʼєкт промислової інфраструктури.

03.05.2024 - 08:57

Arrow
Theme

Політика

До участі в Глобальному Саміті миру запрошено країни з усіх континентів - Зеленський

"Кожна миролюбна країна зацікавлена взяти участь у саміті, адже він має важливе значення не лише для України", - впевнений президент України.

02.05.2024 - 12:23

Arrow

Вас це може зацікавити