Ексглава Мінрегіону Олексій Чернишов очолив Нафтогаз

Головна > Спорт > Ексглава Мінрегіону Олексій Чернишов очо...
Author

Олександр Талов

03.11.2022, 20:23
Shares

3

Views

1 064

Ексглава Мінрегіону Олексій Чернишов очолив Нафтогаз

Олексій Чернишов

kp.ua

Кабінет Міністрів на засіданні у четвер, 3 листопада, призначив ексміністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК "Нафтогаз України".

Про це пише Економіча правда с посиланням на джерела, інформує Інфокурс.

Цього ж дня Верховна Рада підтримала відставку міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. За даними ЕП, за звільнення Чернишова проголосували 279 нардепів.

Чернишов фактично підтвердив звільнення, написавши у Facebook пост про вдячність "всім, хто два з половиною роки працював разом у Мінрегіоні, усім з ким спільно досягли результатів, за які не соромно".

Нагадаємо: Нацагентство з питань запобігання корупції попередило, що призначення Олексія Чернишова на посаду голови НАК "Нафтогаз" є незаконним, але зміни до статуту можуть розблокувати такий крок. Закон "Про запобігання корупції", натомість, забороняє державним службовцям протягом року з дня звільнення укладати трудові договори з юридичними особами приватного права, якщо протягом року до звільнення вона здійснювали контроль чи нагляд за такими юрособами. Таким чином, призначення будь-кого з членів Кабінету Міністрів України до НАК "Нафтогаз" за вказаних обставин буде незаконним.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов у середу, 2 листопада, подав у відставку. Днем раніше уряд звільнив голову правління НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Банки

З 1 листопада МВФ зменшив свої комісії, що допоможе Україні з виплатою держборгу

"Ця реформа допомагає МВФ і надалі служити на благо наших держав-членів у світі, що змінюється", - зазначила директор-розпорядник Міжнародного валютно...

14.10.2024 - 13:29

Arrow

Вас це може зацікавити