Екс-менеджера Нафтогазу підозрюють в мільйонних збитках нанесених державі

Головна > Спорт > Екс-менеджера Нафтогазу підозрюють в міл...
Author

Назар Лазебний

15.02.2021, 14:15
Shares

0

Views

964

Екс-менеджера Нафтогазу підозрюють в мільйонних збитках нанесених державі

ukraine.segodnya.ua

Прокурори Офісу Генерального прокурора з'ясовують деталі операцій з купівлі-продажу газу між державним НАК "Нафтогаз України" і компанією "ЕРУ Трейдинг".

Про це йдеться в листі Офісу Генерального прокурора на адресу Міністерства енергетики.

Слідчі вважають, що в період листопада 2018 - січня 2019 років посадові особи "Нафтогазу", діючи за попередньою змовою, розробили "злочинну схему заволодіння майном "Нафтогазу" шляхом реалізації газу підконтрольним суб'єктам господарювання за заниженими цінами.


"Надалі виручений газ продавався за ринковими цінами, в результаті чого були отримані надприбутки, які заподіяли НАК" Нафтогаз України "тяжкі наслідки", - йдеться в листі.

За версією Офісу ГПУ, метою цієї операції було незаконне збагачення.

За словами прокурорів, в зв'язку зі зміною схеми продажу газу з 1 жовтня 2018 року постачання і продаж газу промисловим і комерційним підприємствам почало реалізовуватися через новостворену дочірню "ГК Нафтогаз Трейдинг".

"Однією з таких приватних компаній стало ТОВ" Еру Трейдинг ", кінцевим бенефіціарним власником якої до 9 лютого 2019 року був Фаворов Андрій Михайлович, який фактично з 26 листопада 2018 року працював в НАК "Нафтогаз України" на посаді директора дивізіону "Інтегрований газовий бізнес" , мав статус члена правління, тимчасово здійснював повноваження глави правління "Укргазвидобування", - йдеться в листі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Фаворов за попередньою змовою з керівництвом "Нафтогазу" протягом листопада 2018 - січня 2019 років організував продаж 147 млн ​​куб. м. природного газу по ланцюгу поставки від "Нафтогазу" до "газопостачальної компанії " Нафтогаз Трейдинг " і до "Еру Трейдинг" за заниженою ціною близько 8,4 тис гривень за 1 тис. куб.

Як відзначають слідчі, зазначений обсяг природного газу протягом листопада 2018 - січня 2019 років "Еру Трейдинг" реалізувала "Укртрансгазу"за ринковою ціною близько 9,5 тис гривень за 1 тис. куб. м

Передбачувана сума збитку становить 153,2 млн гривень.

Нагадаємо: Андрій Фаворов залишив посаду директора з інтегрованого газового бізнесу НАК "Нафтогаз України" 1 квітня 2020 року.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Політика

Зеленський зі Столтенбергом обговорили можливість створення фонду на 100 мільярдів євро для України

Зеленський відзначив, що для української сторони дуже важливі деталі створення такого фонду.

29.04.2024 - 15:03

Arrow
Theme

Війна

Російські окупанти обстріляли КАБами село на Харківщині, є руйнування

У Вовчанську внаслідок скидання КАБ - приватне підприємство.

29.04.2024 - 10:09

Arrow

Вас це може зацікавити