Джонсон анонсував розгляд законопроєкту про допомогу Україні після великодніх канікул

Головна > Політика > Джонсон анонсував розгляд законопроєкту ...
Author

Назар Лазебний

01.04.2024, 10:01
Shares

2

Views

56

Джонсон пообещал не медлить с помощью: Не можем позволить террористам и  тиранам шагать по миру | Украинская правда
Спікер Палати представників США Майк Джонсон, GETTY IMAGES

Спікер Палати представників США Майк Джонсон заявив, що після 9 квітня він має намір винести на розгляд законопроєкт про допомогу Україні.

Як пише The Hill, Джонсон поінформував, що документ містиме деякі «важливі нововведення».

Спікер розраховує винести на розгляд пакет, що включає допомогу Україні, коли Палата представників повернеться з великодніх канікул.

Він сказав, що протягом цього час він працював над розробкою пакету заходів і планує внести його, коли Палата представників поновить засідання.

Джонсон навів приклад можливості надання кредиту Україні.

«Навіть президент Трамп говорив про концепцію кредиту, за якою… ми не просто надаємо іноземну допомогу. Ми налагоджуємо стосунки, за яких вони зможуть повернути їх нам, коли настане час», – заявив спікер Палати представників США.

Джонсон також згадав закон, який дозволить президенту США конфіскувати російські суверенні активи, заморожені в країні, та передати їх Україні для використання проти Росії.

Інтервʼю відбулося в той момент, коли Джонсон дав зрозуміти, що має намір винести закон, який забезпечить фінансування України, але ще не пояснив, як саме він виглядатиме.

У свою чергу, голова комітету Палати представників із розвідки Майк Тернер заявив в неділю, що він упевнений, що допомога Україні матиме «переважну підтримку», коли Конгрес повернеться до роботи, наголосивши на обіцянці Джонсона зробити фінансування України пріоритетом.

«Я вірю, що це отримає переважну підтримку в Конгресі, і ми покладемо законопроект на стіл президента», – заявив Тернер.

Нагадаємо: Вже протягом кількох місяців республіканці та демократи в Конгресі обговорюють запит президента Джо Байдена про виділення мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. Республіканці наполягають на нових політичних рішеннях для мексиканського кордону, ставлячи під сумнів подальшу підтримку України.

Google News
ІНФОКУРС

Читайте нас у Google News

ПІДПИСАТИСЬ
Telegram
ОПЕРАТИВНІ НОВИНИ 🎉

Даруємо квитки в кіно своїм підпісникам!

Нагадуємо

Дивитись
Theme

Закон

У Кривому Розі затримали інформатора, який наводив ракети на місто

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

08.05.2024 - 10:20

Arrow
Theme

Війна

Кабмін затвердив порядок утримання фортифікаційних споруд

Від початку року Уряд виділив 38 млрд грн на будівництво оборонних рубежів.

07.05.2024 - 14:30

Arrow

Вас це може зацікавити